Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јунајтед Група купује грчки Фортхнет
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2020.

Извор: Данас

Трећа велика аквизиција Јунајтед Групе и једанаеста укупно од кад је у власништву БЦ Партнерса

Јунајтед Група купује грчки Фортхнет

Јунајтед Група постигла је договор о преузимању значајног мањинског удела у Фортхнету, успешној грчкој телекомуникационој компанији, навели су они данас у саопштењу.

У оквиру трансакције, Јунајтед Група ће, како се наводи, преузети све кредитне обавезе, конвертибилни дуг и 36 одсто акцијског капитала Компаније, након успешно завршених преговора са Националном банком Грчке, Alpha bankom, Piraeus bankom и Attica bankom, као продавцима. Трансакција, чији се детаљи неће објављивати, у процесу је стандардних регулаторних одобрења.

„Након Vivacoma и Теле2 Хрватска у 2019. години, ова инвестиција преставља трећу велику трансакцију од када је БЦ Партнерс преузео United Grupu у марту 2019, захваљујући чему ће величина прихода United Grupe након завршетка аквизиција прећи 1.7 милијарди евра“, каже се у саопштењу.

Како су истакли, улазак компаније на грчко тржиште представља још један корак у њеној европској стратегији раста и додатно потврђују позицију лидера у индустрији у којој послује, од сада у осам земаља широм региона.

Фортхнет је водећи провајдер услуга кућне забаве и комуникација у Грчкој. Запошљава близу 1.000 људи, и пружа услуге за готово 700.000 корисника и преко 40.000 компанија.

Викторија Боклаг, извршна директорка Јунајтед Групе, рекла је да јој је драго што ц́е се Фортхнет придружити Јунајтед Групи и да је узбуђена што се наставља јачање пословања и пружање  корисницима широм региона широк спектар врхунских услуга.

„Видимо велику прилику у сарадњи са Фортхнет-ом, како бисмо им омогућили даљи раст услуга телевизије и улазак на тржишту мобилне телефоније и са задовољством проширујемо наше присуство уласком на грчко тржиште“, навела је она.

Никос Статхопоулос, партнер у БЦ Партнерс и председник United Grupe, додао је да су пословни модел, менаџмент, технологија и регионално лидерство Јунајтед Групе кључни покретачи њеног органског раста, који се додатно убрзао стицањем и интегрисањем јаких локалних бизниса.

„Позиција Фортхнета као динамичног домаћег играча пружа нам снажно упориште за ширење на растуће и еволуирајуће грчко тржиште које видимо као стратешку локацију United Grupe. Радујемо се што ћемо сарађивати са Фортхнет-ом на даљем ширењу услуга које он може понудити купцима“, истакао је он.

Генерални директор Фортхнета, господин Панос Пападопоулос, рекао је да је данашњи споразум догађај од стратешког значаја за грчко тржиште телекомуникација и телевизије.

„Улазак Јунајтед Групе, водећег телекомуникационог и медијског провајдера у региону, потврђује стратешку вредност Фортхнета и даје нове перспективе нашој компанији. Значајан раст тржишта интернета и телевизије на којима смо већ активни, као и потенцијал услуга мобилне телефоније коју припремамо да покренемо, ствара снажно инвестиционо окружење за нас и могућност да искористимо знање и искуство менаџмента, мреже и технологије United Grupe“, рекао је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси