Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заштитник грађана затражио додатне одговоре од РЕМ-а поводом спота СНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2020.

Извор: Н1

Заштитник грађана затражио додатне одговоре од РЕМ-а поводом спота СНС-а

Након изјашњења које је Заштитник грађана добио од Регулаторног тела за електронске медије и надзора који је извршен 2. јуна над радом овог тела, поводом емитовања спота у којем се налази дете и одлуке РЕМ-а да забрани његово емитовање, Заштитник грађана је упутио РЕМ-у захтев за достављање одговора на додатна питања.

Заштитник грађана тражио је од РЕМ-а да га обавести да ли су емитери поступили у складу са његовом одлуком, и то како у периоду од објављивања одлуке РЕМ-а, па до формалног уручења емитерима, тако и након формалног уручења одлуке.

"Заштитник грађана је тражио од РЕМ-а да га обавести о томе да ли је РЕМ у оквиру наџора над радом пружалаца медијских услуга утврђивао да ли су емитери обратили посебну пажњу која је потребна у случају учествовања малолетника у програму, а што је обавеза емитера предвиђена одредбом члана 68. став 11. Закона о електронским медијима и чланом 22. став 5. Правилника о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга, и то како пре емитовања спота, тако и на период од тренутка јавног објављивања одлуке РЕМ о забрани даљег емитовања спота", наводи се у саопштењу.

Такође, Заштитник грађана је тражио да га РЕМ-а обавести о томе да ли је и које мере предузео према пружаоцима медијских услуга, а сходно Закону о заштитнику грађана, РЕМ-у је остављен рок од 15 дана за изјашњење на захтев.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси