Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда „Никола Бурзан“ Живановићу, Ћук, Милошевићу и Лазићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2020.

Аутор: Жири награде Никола Бурзан Извор: Данас

Ове године четворо добитника редакцијске награде која се додељује најбољем новинару Данаса или другом запосленом

Награда „Никола Бурзан“ Живановићу, Ћук, Милошевићу и Лазићу

Добитници награде Никола Бурзан која се додељује најбољем новинару Данаса или другом запосленом, ове године су новинар спортске рубрике Влада Живановић, новинарка Културе Александра Ћук, графички дизајнер Александар Милошевић и шеф продаје Данаса Зоран Лазић.

Као и читаву државу, и редакцију нашег листа је заједничка опасност од ширења епидемије избацила из редовног колосека, те је ради заштите здравља свих новинара и других запослених, велика већина наших колега упућена на безбеднији рад од куће. Не и ова четворка.

Као део малог тима који је преузео на себе да новине упркос свим ризицима наставе да излазе, Живановић, Ћук, Милошевић и Лазић су без дана одмора и подређујући своје лично здравље, као и здравље својих породица интересима редакције, пресудно допринели томе да читаоци Данаса буду објективно и редовно информисани чак и у овако ванредним околностима.

То, међутим, није довољно за „Бурзана“.

Награда која носи име по једном од оснивача нашег листа, додељује се за изузетне професионалне висине и могу је добити само најизврснији међу нама, они који су својим посебним талентом, залагањем и карактером допринели да Данас буде бољи.

Влада, који је у време пандемије свом новинарском послу додао и повелики комад уредничког.

Који је први долазио и последњи одлазио, тек кад се увери да су сви други безбедно стигли кућама, и који је упркос томе сваког дана јединственим даром да уочи мултидисциплинарне односе, осветљавао везе спорта, економије и међународне политике, а на све то још успевајући да својим репортажама читаоцима улије преко потребни оптимизам, увек тражећи ведро парче стварности, чак и тамо где га други не би нашао.

У време кад су пандемијски страхови паралисали људе, њега нису.

Александра, ван клишеа и против клишеа, новинар смисла, писац чији су интервјуи друштвене дисекције тамо где их најмање очекујете, збуњујућ саговорник својим саговорницима, сасвим своја и искрена, одавно се могла наћи на овом месту.

Аца, невидљив човек за компјутером, она кључна полуга која покреће механизам, коју можда пренебрегавамо, а без које све стаје.

Иако би неко други у ванредном стању видео разлог да попусти стандарде, он није.

Тихо и ненаметљиво, држећи се начела да страна мора да личи на нешто, и кад нема времена, и кад нема ресурса, и кад су уредници неразумни, знајући да ће такав труд мало ко приметити и још мање ценити, постарао се да „ванредни“ Данас ни по чему не одступа од „редовног“.

Зоран, човек с најлакшим задатком на свету, да новине прода људима којима је забрањено да изађу напоље да их купе.

Некаквом алхемијом, непознатом новинарима, и о којој новинари ретко кад уопште и размишљају, он је успео.

Сваки дан ту, сваки дан од помоћи редакцији, а сам без помоћи редакције. Захваљујући њему, Данас је још један ударац примио усправно.

Поносни смо што ово четворо људи можемо да зовемо својим колегама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси