Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Редакцији ТВ Н1 награда "Станислав Сташа Маринковић"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2020.

Аутор: Данас Извор: Н1

Редакцији ТВ Н1 награда "Станислав Сташа Маринковић"

Редакција телевизије Н1 добитник је награде "Станислав Сташа Маринковић" коју редакција листа Данас додељује поводом 9. јуна, Дана листа.

Жири је одлуку о овогодишњем лауреату једне од најпрестижнијих награда у српском новинарству, наводи Данас, донео једногласно, истакавши у образложењу да је редакција ТВ Н1 показала високу професионалност, храброст и аналитичност у извештавању у веома тешким временима за новинарску професију у Србији.

"Новинари, уредници и сниматељи ТВ Н1 предвођени директором програма Југославом Ћосићем, од свог оснивања раде под великим притисцима, у амбијенту у којем је сем новинарског знања и упорности, потребна и велика доза личне храбрости. Сви они временом су постали светионик слободе за већину грађана Србије жељних квалитетног информисања, пример новинарске упорности, али и нада да српско телевизијско новинарство има будућност. Телевизија Н1 је, поред тога, преузела улогу јавног сервиса и постала путоказ како се ради без компромиса", наводи се у одлуци жирија.

У образложењу је истакнуто и да је у последњих годину дана, посебно у време ванредног стања, ТВ Н1 показала како се балансирано и правовремено може креирати информативни програм, без забрањених тема и без подилажење било којој политичкој опцији у Србији, па су зато често изазивали бес појединаца из опозиције, а нарочито представника власти.

Жири је констатовао да ТВ Н1 представља српску телевизијску новинарску репрезентацију, тако да је први пут у историји ове награде одлучено да она припадне колективу, иако је до сада додељивана појединцима.

Жири за награду "Сташа Маринковић" ове године радио је у саставу Драгана Маринковић, Здравко Хубер, Гојко Божовић, Зоран Павић, Сафета Бишевац, Слободан Георгиев и Драгољуб Петровић.

У ужем избору за награду која се додељује за посебне домете у истраживачком и аналитичком новинарству, као и за новинарску храброст, били су и Ана Лалић, Жаклина Таталовић и Иван Мрђен.

Награда "Станистав Сташа Маринковић", биће уручена редакцији ТВ Н1 у уторак 9. јуна на свечаности која ће ове године бити уприличена скромно, у складу са епидемиолошким препорукама. Церемонија ће бити директно преношена преко друштвених мрежа листа Данас.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси