Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Рефлексија – Конкурс за награду за достојно извештавање о сиромаштву и социјалној искључености
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

30. 04. 2024.

Извор: Европска мрежа против сиромаштва - Србија

Рефлексија – Конкурс за награду за достојно извештавање о сиромаштву и социјалној искључености

Европска мрежа против сиромаштва – Србија расписала је Конкурс за Националну награду за достојно извештавање о сиромаштву и социјалној искључености „Рефлексија“.

 

Ова награда додељује се за новинарске радове и медијске фотографије који су објављени у штампаним, електронским и онлајн медијима на ову тему, а који су од националног, регионалног и локалног значаја.

„Рефлексија“ је, како наводе у Европској мрежи против сиромаштва, нетипична награда, с обзиром на то да жири који оцењује радове чине особе са искуством сиромаштва и социјалне искључености међу којима су корисници социјалних услуга, особе са инвалидитетом, припадници националних мањина, младе и незапослене особе.

Циљ ове награде је промоција не-сензационалистичког извештавања о различитим аспектима сиромаштва, достојно представљање особа које живе у сиромаштву, као и дубље посматрање овог феномена и његових узрока.

Награда се додељује у оквиру пројекта „Journalism-prize goes international“ уз подршку ЕРСТЕ фондације.

Новинарски радови и фотографије са којима се конкурише морају бити објављени у медијима у периоду од 1. марта 2023. до 29. фебруара 2024. године.

Право учешћа имају сви новинари и медијски фотографи, који живе и раде на територији Србије. На конкурс се могу пријавити и студенти новинарства и фотографије.

Заинтересовани медијски радници се могу пријавити попуњавањем електронске форме која се налази ОВДЕ или попуњавањем обрасца који се налази у прилогу испод текста.

Аутори радова (штампани медији и фотографија) који нису објављени у електронском формату шаљу скенирани рад у ПДФ  формату на мејл dobrila.markovic.pejin@gmail.com.

Конкурс је отворен до 20. маја у поноћ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси