Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс компаније Siemens - “Изазови модерног саобраћаја”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

20. 03. 2014.

Конкурс компаније Siemens - “Изазови модерног саобраћаја”

Компанија Siemens d.o.o. Београд и ове године организује традиционално такмичење за новинаре - Siemens Press Awards. На такмичењу могу да учествују сви заинтересовани новинари слањем ауторских радова на тему „Изазови модерног саобраћаја“.

Siemesn, као лидер на пољу зелених технологија, иновација из области енергетике, индустрије, медицинских достигнућа и одрживих технологија за урбану инфраструктуру, овогодишње новинарско такмичење базира на изазовима модерног саобраћаја, са којима се сусреће више од половине светске популације, а све у циљу и жељи да афирмише новинарско извештавање које се бави темама из ове области.

Право учешћа на такмичењу имају сви новинари чији су ауторски радови на ову тему објављени у периоду од 1. марта до 1. септембра 2014. године, а у конкуренцију равноправно улазе текстови у штампаним медијима, прилози агенцијских новинара, као и прилози објављени у електронским медијима.

„Сведоци смо да је саобраћај један од битних фактора функционисања живота, како у Србији тако и у свету, као и чињенице да све већа концентрација људи живи у градским срединама што доводи до отежане мобилности и потребе за интелигентним управљањем саобраћајем. Сименс је једина компанија која обједињује практично сва могућа средства потребна за понуду интегрисаних саобраћајних и логистичких решења са циљем рационалног повезивања различитих транспортних система и пружања економичних, безбедних и еколошки прихватљивих видова превоза људи и робе. Жеља нам је да радови новинара који се баве модерним средствима транспорта, као и изазовима са којима се модерни саобраћај сусреће, добију више пажње и да заједно дођемо до ефикасних решења.“, рекао је Тихомир Рајлић, генерални директор компаније Siemens d.o.o. Београд.

Жири овог новинарског признања чиниће представници компаније Siemens d.o.o. Београд, професори Електротехничког факултета Београдског универзитета, као и струковни новинари из области економије и саобраћаја.

Аутори радова који одлуком жирија буду заузели једно од прва три места на овогодишњем такмичењу, биће награђени заједничким путовањем у Минхен. Том приликом победници ће посетити Сименсову фабрику у којој је до данас произведено 21.600 локомотива.

Сиеменс позива све заинтересоване новинаре да своје ауторске радове пошаљу на адресу, Siemens d.o.o. Beograd, Омладинских бригада 21, 11070 Београд или путем онлине пријаве на: novinarskanagrada.rs@siemens.com

 Више информација о такмичењу налази се на веб адреси http://www.siemens.rs/novinarska-nagrada/

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси