Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Отворен конкурс за „Награду за истраживачко новинарство 2019“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

12. 02. 2019.

Извор: Данас

Отворен конкурс за „Награду за истраживачко новинарство 2019“

Конкурс за награду за истраживачко новинарство Независног удружења новинара Србије отворен је за све новинаре или групе новинара који су аутори радова који су објављени у медијима у Србији од 1. априла 2018. до 5. марта 2019. године.

Крајњи рок за пријаву на конкурс је 07. март 2019. године, саопштио је НУНС.

Награда се додељује у три категорије: електронски (радио и телевизија), штампани и онлајн медији.

Награда се додељује за истраживачке новинарске радове, који се баве темама од велике важности за грађане територије на којој се медиј дистрибуира, емитује или користи, откривају и доказују непознате чињенице до којих су новинари дошли сопственим радом.

Три номинована рада у свакој категорији биће објављена на сајту НУНС-а, а победници ће бити проглашени на самој свечаности доделе награда. Победници у све три категорије биће награђени са по 100.000,00 динара.

НУНС ће објавити који радови су номиновани најмање недељу дана пре свечане доделе награда која ће се организовати поводом Дана слободе медија 3. маја.

Независно удружење новинара Србије уз подрску Амбасаде САД четрнаесту годину за редом додељује Награду за истраживачко новинарство.

Комплетно упутство за подношење пријава, као и пријавни формулари доступни су на сајту Независног удружења новинара Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси