Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за медијску награду повереника за равноправност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

06. 06. 2019.

Извор: Танјуг

Конкурс за медијску награду повереника за равноправност

Поводом 16. новембра, Међународног дана толеранције, Повереник за заштиту равноправности, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, пету годину за редом доделиће Годишњу медијску награду за најбоље медијске текстове и прилоге на тему борбе против дискриминације и промовисања равноправности и толеранције.

Како се наводи у саопштењу Повереника, право да учествују на конкурсу имају новинари и новинарке свих штампаних и електронских, локалних и националних медија регистрованих у Србији, који су објавили текстове/прилоге на теме конкурса, у периоду од 5. септембра 2018. до 5. септембра 2019. године.

Из исте медијске куће на конкурсу може да учествује више новинара/новинарки, али само са по једним прилогом/текстом, напомиње се у саопштењу.

Како се додаје, критеријуми на основу којих ће се учесници/це оцењивати су: препознавање феномена дискриминације, допринос смањивању стереотипа и предрасуда, афирмативно извештавање, промовисање равноправности и употреба родно осетљивог језика.

Медијске текстове и прилоге потребно је послати у периоду од 5. јуна до 5. септембра 2019. године на: poverenik@ravnopravnost.gov.rs.

За све додатне информације обратити се мејлом Данијели Шеган danijela.segan@ravnopravnost.gov.rs 064/88-98-729, или Златани Малетић zlatana.maletic@ravnopravnost.gov.rs 064/88-98-720, додаје се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси