Насловна  |  Конкурси  |  Посао  |  РТС расписао конкурс за главне уреднике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Посао

30. 05. 2019.

РТС расписао конкурс за главне уреднике

Радио-телевизија Србије расписала је конкурс за главног и одговорног уредника Информативног програма, главног и одговорног уредника Културно-уметничког програма, главног и одговорног уредника Образовно-научног програма, главног и одговорног уредника Забавног програма Телевизије Србије, као и за главног и одговорног уредника Трећег програма Радио Београда.

Услови конкурса:

-          држављанство Републике Србије и пребивалиште на територији Републике Србије

-          ВСС или мастер (оригинал диплома или фотокопија оверена код нотара);

-          истакнути медијски стручњак који се доказао изузетним резултатима рада у телевизијској, односно радио делатности;

-          најмање 7 година радног искуства на  уредничким пословима.

-          знање једног светског језика;

-          организацијске и професионалне способности доказане у досадашњем раду;

-          познавање технологије производње, пружања и преноса аудио и аудио-визуелних медијских услуга, мултимедијских садржаја и услуга електронских публикација

-          организацијске и професионалне способности доказане у досадашњем раду

-          испуњава друге услове прописане законом (доказ да се не води кривични поступак и да лице није осуђивано)

 

Кандидати за  главне и одговорне уреднике  не могу бити носиоци јавне функције, ни функције у политичкој странци, као ни лица која не испуњавају друге услове за обављање тих функција у складу са законом.

 

Пријаве са биографијом и доказима о испуњавању услова конкурса  доставити (поштом или лично преко Писарнице РТС-а), на адресу:

УПРАВНИ ОДБОР ЈМУ РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ

Београд, Таковска 10

Са назнаком:  за ЈАВНИ КОНКУРС  за  главног и одговорног уредника (навести ког програма)

 

Рок за пријављивање кандидата је 30 дана од дана објављивања  конкурса у дневном листу „Политика“, Службеном гласнику РС и на сајту РТС-а.

 

Управни одбор ЈМУ РТС ће именовати  главне и одговорне уреднике у року од 45 дана од дана отварања пријава на конкурс, у складу са важећим Правилником о поступку и условима избора именованих лица.

 

О резултатима јавног конкурса кандидати ће бити обавештени у року од 8 дана од дана доношења одлуке о избору.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

 

* Конкурс је на сајту РТС објављен 17. маја 2019. године.

Коментари (2)

Остави коментар
чет

20.06.

2019.

Уна [нерегистровани] у 07:19

Re: Одговор надимку Зоки

Поштовани, "деца" не могу бити главни и одговорни уредници. Као што је ред, као што је потребно а и смислено, наравно да су потребне године искуства у раду и пракси, за стицање одређених професионалних вештина. Насупрот сумњи коју Ви износите, стоји гађење, сумња и безобразлук, где "мамина и татина деца", добивши први посао, очекују да одмах имају неку битну позицију, добру плату и бенефите који им не припадају. Изашли из образовне установе, било које, тек, не могу и несмеју бити убеђени, да је то довољно да би им живот одмах био лагодан и без труда и напредовања у раду и стицању још доста тога, што ће их учинити компетентним да икоме ишта одређују и уређеју. Свака част свима који су студирајући и радили или онима који су прво радили па студирали, јер нису имали могућност да им неко све "пружи на тацни". Као прво, требало би да постану људи, што често, угледавши се на своје родитеље, нису у могућности ... Да, образовање, пракса, радно искуство, утемељени морални и етички кодекси, нове стечене вештине и знања, па тек онда фотеља и "блеја". Што не значи да би требало и да пензионери буду ти, одабрани ... Но, у овој земљи, најпродуктивнији људи, доби од 35 до 55 година, не могу да живе, раде и докажу своју праведно стечену вредност од баналних маргиналних политика, потпуно погрешних и нимало продуктивних. Пријатно.

Одговори
суб

15.06.

2019.

Zoki [нерегистровани] у 12:28

Predlog i opomena za prijem

Ovo mi u startu mirise na namestaljke, kako da se obrazovana deca zaposle kad vi grazite godine iskustva znaci treba vam neko provejan svim vodama i kako on posteno da obavlja bilo kakvi posp nemoze, treba primiti mladu obrazovanu decu koja ce iskoreniti sve mahinacije javnog servisa.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси