Насловна  |  Конкурси  |  Стипендије  |  Пракса веб новинарства за новинаре српских медија и организација у региону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Стипендије

25. 08. 2017.

Извор: УНС

Пракса веб новинарства за новинаре српских медија и организација у региону

Удружење новинара Србије (УНС) расписује конкурс за новинаре српских медија и представнике организација и удружења Срба из региона за студијски боравак и десетодневну бесплатну обуку у УНС-у и редакцијама у Србији.

Услов је да кандидати живе у земљама региона и да раде у медијима или удружењима/организацијама у региону који информишу на српском језику.

Биографију и кратко мотивационо писмо (не дуже од 1500 карактера) послати на мејл vesna.masalovic@uns.rs до 1. октобра.

Кандидатима који буду укључени у програм студијске праксе омогућићемо боравак у веб редакцијама у Србији. Осим праксе у медијима, боравиће и у веб редакцији УНС-а. Колеге ће имати обуку на бесплатној онлајн платформи WordPress (Вордпрес) и научити специфичности писања за онлајн издања. Стећи ће основна теоријска и практична знања о ауторским правима на интернету, употреби мултимедијалних садржаја и како да их поставе на интернет платформе, како да провере информације на интернету, користе инфографике и како да оптимизују садржај за претраживаче (СЕО). 

Студијски боравак биће организован у октобру 2017. године.

Праксу је подржало Министарство спољних послова - Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Студијски боравак УНС, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, организује пети пут.

Праксу у београдским редакцијама  2013,  2015. и 2016. године  ималe су колегинице и колеге „Српских недељних новина“ и Документационог центра из Мађарске, „Новости“, часописа „Извор“ и “Српско коло” из Хрватске, „Споне“ из Македоније, „Радио Темишвара“ и недељника „Наша реч“ из Румуније, портала indentitet.al и удружења „Морача-Розафа“ и „Свети Јован Владимир“ из Албаније,  портала ИН4С, ТВ „Новог“ и Удружења новинара Црне Горе, "Студентског журнала" из Босне и Херцеговине  и радија,,Univox’’ из Словеније.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси