Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Позив за доделу грантова локалним и регионалним медијима у Србији за унапређење пословања и/или активно извештавање грађана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

26. 06. 2020.

Извор: www.britishcouncil.rs

Позив за доделу грантова локалним и регионалним медијима у Србији за унапређење пословања и/или активно извештавање грађана

Пројекат “Media for all“ (Подршка већој независности медија на Западном Балкану) позива локалне и регионалне медије да се пријаве за грант.

Овај регионални Пројекат спроводи на Западном Балкану конзорцијум који предводи Британски савет у партнерству са Балканском истраживачком мрежом (БИРН) Фондацијом Thomson и INTRAC (Међународном невладином организацијом “Центар за тренинг и истраживање”), а финансира га влада Велике Британије посредством Британске Амбасаде у Србији.

Пројекат објављује два засебна позива за достављање пријава за доделу грантова за: 

  1. Унапређење пословања,
  2. Активно извештавање грађана.

Медији се могу пријавити на један или оба Позива у зависности од њихових потреба и капацитета да спроводе активности истовремено.

Критеријуми за учешће: Само медији регистровани у Агенцији за привредне регистре (АПР) у Србији могу да се пријаве. Медиј, односно правно лице власник медија, мора бити регистрован у Србији пре 1. јануара 2018. године.

Селекција: Поред квалитета предлога и капацитета подносиоца да исти спроведе, поступак селекције за обе врсте грантова узеће у обзир доказану посвећеност медија да се придржавају Закона и поштују Етички кодекс новинара Србије. Одлуке Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и Комисије за жалбе Савета за штампу, као и извршне судске пресуде – посебно по питању говора мржње, дискриминације, права малолетника и мањина, заштите приватности и претпоставке невиности – биће узете у обзир.

Пројекат подстиче медије који делују у слабије развијеним заједницама и/или које су основали или њима управљају мање заступљене групе (мањине, млади и други) да се пријаве.

Важна информације:

  • Пријаве морају бити попуњене на енглеском језику 
  • Рок за достављање пријава за оба позива је 19. јул 2020. године у 24.00h
  • Време и датум онлине информативних сесија биће благовремено објављени

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси