Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс НУНС-а за годишњу Награду за истраживачко новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

11. 01. 2012.

Конкурс НУНС-а за годишњу Награду за истраживачко новинарство

Независно удружење новинара Србије објављује конкурс за годишњу Награду за истраживачко новинарство.

Награда ће се од ове године додељивати у три категорије:
1. Електронски медији (радио и телевизија)
2. Штампани медији
3. Онлајн медији

У обзир долазе радови објављени у медијима Србије од 1. априла 2011. до 11. јануара 2012. године. У конкуренцији ће бити сви радови за које пријаве стигну до 15. марта 2012. године. Радове може пријавити сам аутор или колега, без других ограничења. Молимо учеснике да радове пошаљу што пре, како би жири имао потребно време за рад.

Ове године, НУНС ће објавити по три номинована рада у свакој категорији, а победници ће бити проглашени на самој свечаности доделе награда. Победници у све три категорије биће награђени са по 1.200 америчких долара.

Ауторима номинованих радова који нису из Београда, НУНС ће надокнадити трошкове путовања и обезбедити преноћиште у главном граду, због присуства церемонији доделе награда.

Награде се додељују за истраживачке новинарске радове, који се баве темама од велике важности за грађане територије на којој се медиј дистрибуира, емитује или користи, откривају и доказују непознате чињенице до којих су новинари дошли сопственим радом.

НУНС ће објавити који радови су номиновани најмање недељу дана пре свечаности доделе награда која ће се одиграти поводом Дана слободе медија 3. маја.

Већ традиционално, годишњу Награду за истраживачко новинарство, НУНС организује у сарадњи и уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду.

За тачност садржаја у новинарским радовима, одговарају редакције које су их објавиле.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси