Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за најбољи медијски прилог на тему: “Комунални отпад као енергент"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

30. 01. 2012.

Конкурс за најбољи медијски прилог на тему: “Комунални отпад као енергент"

Централно-европски форум за развој ЦЕДЕФ у сарадњи са Агенцијом за енергетску ефикасност Републике Србије, расписао је новинарски наградни конкурс за најбољи медијски прилог на тему: “Комунални отпад као енергент“.

Циљ конкурса је унапређење информисаности јавности, привреде и индустрије о значају комуналног отпада као једног од кључних енергетских ресурса данашњице.

Употреба комуналног отпада не само да смањује зависност од фосилних горива, већ смањује и неопходне капацитете депоновања отпада за више од 95 процената, уз истовремено остваривање значајних прихода од продаје на овакав начин произведене енергије.

Конкурс је отворен до 30. априла 2012. године.

Награда за три првопласирана прилога је студијско путовање у представништво компаније Global Intercontinental Utilities BGD д.о.о. у енглеском граду Манчестеру, као и обилазак стадиона Old Trafford.

Жири ће разматрати пријаве на основу доприноса подизању свести јавности и привреде о значају рециклаже отпада и употреби отпада као новог извора енергије, али неће занемарити ни опште новинарске критеријуме, као што су креативност, оригиналност, етичност, као и допринос позитивним променама у друштву.

Услови конкурса:

Право на учешће имају сви новинари/ке, односно медијске куће који су објавили радове у медијима на територији Републике Србије. Сваки новинар/ка има право да достави максимум три прилога.

У избор улазе новинарске форме: извештај, интервју, чланак, репортажа итд, а награда се додељује за рад објављен или емитован у периоду од 01.10.2011. до 30.04.2012. године.

Начин пријављивања:

Пријаву на конкурс може послати редакција или појединац путем поште на адресу ЦЕДЕФ-а са назнаком “за новинарски конкурс”
(ЦЕДЕФ -Централно-европски форум за развој, Жоржа Клемансоа 13, 11000 Београд). Пријава за конкурс се налази на интернет презентацији www.cedeforum.org.

Формат пријаве:


За штампу – скениран текст или исечак или Word документ
Интернет – Word документ са линком
За ТВ -DVD диск
За радио -CD у mp3 формату

Стручни жири:

Стручни жири ће прегледати достављене материјале и донети одлуку о додели награде.
Чланови жирија су: ¬Јованка Арсић-Каришић, председник УО ЦЕДЕФ-а, уједно и председник жирија ¬Јелка Јовановић, потпредседник НУНС-а, ¬Петар Јеремић, председник ИО УНС-а, ¬мр Бојан Ковачић, Агенција за енергетску ефикасност Републике Србије, ¬др Миодраг Месаровић, генерални секретар Комитета Србије Светског савета за енергетику, ¬Ненад Дограјић, компанија Global Intercontinental Utilities BGD d.o.o.

Одлука о најбољем прилогу ће бити донета током маја 2012. године и то већином гласова, и објављена на сајту ЦЕДЕФ-а, Агенције за енергетску ефикасност Републике Србије, УНС-а и НУНС-а.
Контакт за медије :
Весна Марковић,
011 / 30 36 134,
office@cedeforum.org

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси