Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс ОЕБС-а за пројекте о утицају вештачке интелигенције на слободу изражавања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

14. 10. 2020.

Извор: УНС

Конкурс ОЕБС-а за пројекте о утицају вештачке интелигенције на слободу изражавања

Канцеларија ОЕБС-овог представника за слободу медија позвала је новинаре да конкуришу са пројектима о утицају вештачке интелигенције на слободу изражавања. Пројекти ће бити финансирани од 2.000 до 5.000 евра. Рок за достављање предлога је 31. октобар.

Вештачка интелигенција постаје главни алат за обликовање и уплитање у информације на интернету. Пласирање садржаја често је аутоматизовано, о томе одлучују алгоритми, који утичу на њихову дистрибуцију или уклањање. Постоји ризик да таква технологија штетно утиче на основне слободе.

Циљ ОЕБС-овог пројекта је успостављање препорука за ефикасан начин заштите слободе изражавања и плурализма медија приликом примене вештачке интелигенције.

Замисао је и да се представи како влада разуме употребу вештачке интелигенције, каква је политика и пракса регулаторних тела и посредника на интернету. Акценат је и на грађане који на овај начин долазе до информација и даље их деле.  

Позив ОЕБС-а и формулар за пријаву преузмите у прилогу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси