Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за Годишњу награду „Марина Ковачев“ најбољем младом новинару/новинарки у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

08. 11. 2021.

Аутор: Новосадска новинарска школа Извор: Новосадска новинарска школа

Конкурс за Годишњу награду „Марина Ковачев“ најбољем младом новинару/новинарки у Србији

Новосадска новинарска школа расписује конкурс за Годишњу награду „Марина Ковачев“, која се додељује најбољем младом новинару/новинарки у Србији. Награда Новосадске новинарске школе додељује се од 2001. године, а под именом „Марина Ковачев“ од 2018. у знак сећања на Марину Ковачев, истакнуту младу новинарку и активисткињу

Циљ награде најбољем младом новинару/новинарки је подстицање професионализма, критичности, знања и етичности међу младим новинарима из Републике Србије. Награда се додељује за изузетан континуирани рад младог новинара/новинарке у свим областима од јавног интереса, а подразумева повељу и новчани износ.

Награда се додељује новинаркама и новинарима до 30 година старости који су професионално запослени, дописници, хонорарни сарадници, фриленсери или волонтери у домаћим и страним штампаним, електронским и онлајн медијима који имају редакције у Републици Србији, без обзира на језик на којем се садржај медија објављује.

Конкурс је отворен до 10. новембра, а право пријаве кандидата и кандидаткиња имају редакције, као и појединци. Кандидати се пријављују попуњавањем формулара и слањем неколико репрезентативних прича објављених у периоду од 1. јануара до 1. новембра 2021. године (линкови ка причама или скенови уколико су биле објављене у штампаним медијима).

Одлуку о добитнику доноси петочлана комисија коју чине представник/представница Новосадске новинарске школе, представник/представница Фондације Марина Ковачев, један претходни добитник/добитница награде и два екстерна медијска експерта. Проглашење победника биће организовано крајем децембра 2021.

Пријаве, као и додатна питања, можете слати на адресу tijana@novinarska-skola.org.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси