Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  „О медијима и технологији“ у Галерији Графичког колектива
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

21. 11. 2022.

Аутор: УНС/Фондација за отворено друштво Извор: УНС/Фондација за отворено друштво

„О медијима и технологији“ у Галерији Графичког колектива

Скуп „О медијима и технологији“ одржаће се 24.новембра у Галерији Графичког колектива у Београду (у улици Драгослава Јовановића 11), са почетком у 10 сати. Новинари који желе да присуствују скупу потребно је да пошаљу пријаву до 23. новембра у 16 часова.

Главна тема скупа биће значај модерних технологија у медијима, као и трансформација медија у дигиталној ери. Најављена су два панела са трајањем до 13.30 часова, а модераторка скупа биће уредница у Радио Београду 2 Тамара Вученовић.

У првом панелу  „Технологија у медијима“ говориће се о томе колико су медији значајни у информисању, образовању о технологијама и њиховом друштвеном утицају, као и о технолошком утицају на критичко разумевање. У овом делу дискусије биће речи и одговорном приступању технологијама, начинима на које новинари треба да извештавају и пренесу поруке, значају специјализованих емисија и новинара и важности улагања у едукацију медијских радника. Полемисаће се и о томе има ли у Србији довољно новинара који континуирано и квалитетно извештавају о новостима у ИТ области.

На панелу ће говорити Весна Чаркнајев (ПЦ ПРЕС), Петар Гредељ (Бенчмарк),  Дамир Јелисавчић (Просветни Преглед), и проф. др Дивна Вуксановић (Факултет драмских уметности, Универзитет уметности).

У другом панелу “Медији у технологији” биће речи о трансформацији медија у дигиталној ери. Приутни ће имати прилике да чују како поплава’’ лажних вести, развој и успон онлајн грађанског новинарства и убрзани процеси дигитализације утичу на медије.

Значајно питање биће и то колико је појава дигиталних медија утицала да, на пример, раније предвиђан брзи крај радија, доведе до “реинкарнације” радија у форму подкаста. На овом панелу говориће проф. др Татјана Ћитић (РТС) , Александар Ашковић (Јутјуб експерт), Јасмина Копривица (Јуроњуз Србија) и професор социологије др Далибор Петровић.

На скупу ће бити најављена и књига „Дигиталне иконе 2.0“ у којој ће се наћи одабрани интервјуи из емисије „Дигиталне иконе“, Радио Београда 2, појединци и догађаји који нам од 2002. ​омогућавају да боље разумемо процес дигитализације у Србији.

У Галерији Графичког колектива истовремено ће бити одржана међународна изложба „Playing Narratives x A MAZE.“ са десетак видео игара аутора из целог света, које играчи најчешће могу испробати у галеријским просторима или на фестивалима, такозване “аrthouse games ”.

Присуство на скупу је бесплатно, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Регистрација се врши путем линка .

За више информација о скупу новинари могу послати имејл на адресу dragana@blink-blink.co.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси