Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  ЦЕПРОМ: Позив на обуку за бизнис моделе и монетизацију садржаја онлајн медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

04. 12. 2023.

Аутор: ЦЕПРОМ Извор: ЦЕПРОМ

ЦЕПРОМ: Позив на обуку за бизнис моделе и монетизацију садржаја онлајн медија

Центар за професионализацију медија и медијску писменост (ЦЕПРОМ) организује обуку посвећену бизнис моделима и монетизацији садржаја онлајн медија која је намењена професионалцима из националних, локалних и специјализованих онлајн медија у Србији. Обука ће бити одржана 18. и 19. децембра 2023. године у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова бр. 6/III, Београд), број места је ограничен, а финални рок за пријављивање је 11. децембар.

Обука је намењенa менаџерима, уредницима и новинарима који су укључени у процес развоја пословања и монетизације својих онлајн медија, а дводневни програм обухватиће предавања, практична упутства, као и савете који се односе на развој бизнис модела и различитих форми монетизације дигиталног садржаја јер је крајњи циљ обуке да помогне онлајн медијима да обезбеде своју финансијску одрживост и стабилно пословање. 

У оквиру обуке биће представљене студије случаја о успешним примерима локалних и специјализованих медија из Србије од стране њихових оснивача, потом ће бити представљена искуства, научене лекције и савети из Коријере дела Сера (Италија) и Деник Н (Словачка) од стране менаџмента и уредништва наведених медија, док ће на крају дводневног догађаја бити одржана и панел дискусија стручњака са дугогодишњим искуством у развоју пословања медија у Србији и региону. 

У оквиру обуке посебан сегмент биће посвећен практичној употреби вештачке интелигенције у новинарству у циљу монетизације медијског садржаја, док ће програм обуке употпунити и представљање резултата истраживања о потенцијалу за увођење претплате на онлајн медије у Србији које је током октобра 2023. године спровео ЦЕПРОМ.

Циљ је да се на тај начин пружи прилика домаћим онлајн медијима да уче од домаћих и страних професионалаца који се развојем бизнис модела и монетизацијом већ годинама успешно баве у пракси, баш као и из искуства успешних редакција које су већ савладале изазове које највећем броју онлајн медија у Србији тек предстоје. Стога ће током свих сегмената обуке посебан акценат бити стављен на практичну примену знања која су предвиђена током овог едукативног програма.

Битне информације о обуци:

● Пријаве са контакт подацима слати на емаил адресу: info@ceprom.rs  (кратко мотивационо писмо је пожељно).

● Рок за пријављивање: 11. децембар 2023. године.

● Сви пријављени кандидати најкасније 13. децембра биће обавештени о свим детаљима обуке.

● Обука је бесплатна за све учеснике, а организатор сносни трошкове пута и смештаја за све учеснике који нису из Београда.

●  Датум одржавања обуке: 18. и 19. децембар 2023. године.

●  Локација: Прес центар Удружења новинара Србије, Кнез Михаилова бр. 6/III, Београд.

●  Планирано је 10 до 15 учесника на обуци из националних, локалних и специјализованих онлајн медија у Србији. 

●   За сва додатна питања у вези са обуком можете писати на: info@ceprom.rs.

________________________________________________________________________

Пројекат "Развој бизнис модела и монетизација дигиталног садржаја: Обука за економско оснаживање онлајн медија у Србији" суфинансиран је из буџета Републике Србије – Министарства информисања и телекомуникација. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси