Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Јавни позив за предлагање кандидата за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

17. 08. 2016.

Јавни позив за предлагање кандидата за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије

Текст Јавог позива за предлагање кандидата за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије прочитајте у целости.

На основу чл. 10. и 11. Закона о електронским медијима („Службени гласник РС“, број 83/14 и 6/16 др. закон) и Одлуке о покретању поступка за предлагање кандидата за избор члана Савета Регулаторног тела за електронске медије 16 број: 02-1705/16 од 28.  јула 2016. године

Одбор за културу и информисање Народне скупштине Републике Србије објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА РЕГУЛАТОРНОГ ТЕЛА ЗА ЕЛЕКТРОНСКЕ МЕДИЈЕ

чији су овлашћени предлагачи:

-          Надлежни одбор Скупштине Аутономне покрајине Војводине.

-          удружења издавача електронских медија чији чланови имају најмање 30 дозвола за пружање аудио и аудио-визуелних медијских услуга и удружења новинара у Републици Србији од којих свако понаособ има најмање 500 чланова, a регистрована су најмање три године пре расписивања јавног позива, заједничким договором.

            За члана Савета Регулаторног тела за електронске медије (у даљем тексту: Савет Регулатора) може се изабрати лице које испуњава услове прописане чланом 7. Закона о електронским медијима (у даљем тексту: Закона).

            Члан Савета Регулатора бира се из реда угледних стручњака из области које су од значаја за обављање послова из надлежности Савета Регулатора (медијски стручњаци, економисти, правници, инжењери телекомуникација и сл.).

            Члан Савета Регулатора бира се на период од пет година и може бити поново биран највише још једном.

            Члан Савета Регулатора не може бити лице које обавља јавну, односно функцију у политичкој странци у смислу прописа којим се уређују правила у вези са спречавањем сукоба интереса при вршењу јавних функција.

            Члан Савета Регулатора своју дужност обавља самостално, по сопственом знању и савести, у складу са Законом. 

            Поступак предлагања чланa Савета Регулатора се спроводи тако, што сваки од ових овлашћених предлагача подноси Одбору за културу и информисање образложен предлог два кандидата за избор члана Савета Регулатора, у року од 15 дана од дана објављивања јавног позива, у складу са чланом 10. Закона.

Након спроведеног поступка за предлагање кандидата од стране овлашћеног предлагача, надлежна служба Народне скупштине ће утврдити листу кандидата за члана Савета Регулатора, као и листу организација које заједно чине јединственог овлашћеног предлагача из члана 9. став 1. тачка 4) Закона и објавити је на веб-сајту Народне скупштине.

Одбор за културу и информисање ће након спроведеног поступка у складу са чланом 11. Закона о електронским медијима, утврдити предлог листе кандидата и доставити је Народној скупштини  ради избора члана Савета Регулаторног тела за електронске медије.

Услови за кандидате:

1) држављанство Републике Србије;

2) пребивалиште на територији Републике Србије;

3) стечено високо образовање из области које су од значаја за обављање послова Савета Регулатора;

4) да није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци;

5) да није покренута истрага или подигнута оптужница;

6) стручност, оспособљеност и достојност за обављање функције члана Савета Регулатора.

Пријава садржи:      

-име и презиме кандидата;

-датум и место рођења;

-адресу становања и број телефона;

-податке о образовању;

-податке о врсти и дужини радног искуства са описом послова на којима је кандидат радио до подношења пријаве;

-опис послова које је кандидат обављао у области које су од значаја за обављање послова Савета Регулатора.

Докази који су потребни уз пријаву:      

-уверење о држављанству;

-извод из матичне књиге рођених;

-уверење да против кандидата није покренута истрага или подигнута оптужница;

-диплома о стеченој стручној спреми;

-исправе којима се доказује радно искуство у струци;

- овлашћени предлагач је дужaн да достави писану изјаву кандидата кога предлаже, а којом се потврђује да не постоје сметње за његов избор, прописане чланом 12. став 1. Закона;

- писмени пристанак кандидата да прихвата кандидатуру удружења у складу чланом 10. Закона;

- потврда Агенције за привредне регистре којом се доказује да су удружења новинара регистрована најмање три године пре расписивања јавног позива;

- удружење издавача електронских медија треба да достави најмање 30 дозвола за пружање аудио и аудио-визуелних медијских услуга својих чланова, у складу са чланом 9. Закона;

- удружење новинара у Републици Србији треба да достави потврду да има најмање 500 чланова, у складу са чланом 9. Закона.

Наведени докази се достављају у овереној фотокопији и не могу бити старији од 6 месеци.

Рок за подношење пријава:

- рок за подношење пријава је 15 дана;

- рок почиње да тече наредног дана од дана када је јавни позив објављен у „Службеном гласнику Републике Србије", дневном листу „Политика“ и на веб-сајту Народне скупштине. 

Адреса на коју се подносе пријаве:

Народна скупштина Републике Србије, Одбор за културу и информисање, Београд, Краља Милана 14, са назнаком „за Јавни позив за предлагање кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије“. 

 Надлежни одбор неће разматрати неблаговремене, непотпуне и пријаве увредљиве садржине, о чему ће обавестити подносиоца пријаве.

Све додатне информације о Јавном позиву за предлагање кандидата за члана Савета Регулатора, могу се добити у Одбору за културу и информисање, телефон 011/3200 621 или на мејл адресу dana.gak@parlament.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси