Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Награда Лоренцо Натали 2010
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

31. 05. 2010.

Награда Лоренцо Натали 2010


На светски дан слободе медија, 3. маја, Европске комисија је oтворила конкурс за овогодишњу награду Лорензо Натали, која се од 1992. године додељује новинарима који су квалитетом свог рада допринели развоју, демократији и људским правима.

Организацију доделе награде Лоренцо Натали Европска комисија ради у партнерству с два најпрестижнија светска новинарска удружења, а то су:
Репортери без граница, победник Сахаровљеве награде за слободу мишљења 2005. године;
Светско новинско удружење, које представља преко 18 000 публикација са свих пет континената.

Награда Лоренцо Натали је део развојне политике Комисије, и темељи се на њеном уверењу да су одбрана слободе изражавања, демократије, људских права и развоја начин промовисања добре владавине, мира и напретка и унапређења услова живота у најсиромашнијим земљама.

На конкурсу могу учествовати новинари запослени на телевизији, радију, у штампаним лии електронским медијима, а у конкуренцији могу ући радови настали у периоду од 1. јула 2009. године до 30. јуна 2010. године.

Награде укупне вредности 55.000 евра биће додељене победницима из региона: Африка, Европа, Магреб/Блиски Исток, Азија/Пацифик и Јужна Америка/Кариби, а предвиђене су и специјалне награде.

Заинтересовани новинари могу да аплицирају до 31. августа 2010.
Церемонија проглашења победника биће одржана у децембру у Бриселу, а њој ће присуствовати и европски комесар за развој, Андрис Пиебалгс.

Више информација и пријава


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси