Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за суфинансирање проjеката из области културног наслеђа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

16. 12. 2010.

Конкурс за суфинансирање проjеката из области културног наслеђа


На основу члана 76. Закона о култури („Службени гласник РС“, броj 72/2009) и Правилника о начину, критериjумима и мерилима за избор проjеката у култури коjи се финансираjу и суфинансираjу из буџета Републике Србиjе („Службени гласник РС“, броj 57/2010),

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ

расписуjе

К О Н К У Р С
за суфинансирање проjеката из области културног наслеђа у Републици Србиjи у 2011. години

Конкурс се односи на проjекте из следећих области:

1. заштита, очување и презентациjа непокретног културног наслеђа;
2. заштита, очување и презентациjа археолошког наслеђа;
3. заштита, очување и презентациjа музеjског наслеђа;
4. заштита, очување и презентациjа архивске грађе;
5. заштита, очување и презентациjа нематериjалног наслеђа;
6. заштита, очување и презентациjа старе и ретке библиотечке грађе;
7. библиотечко-информационе делатности.

Предмет конкурса jе суфинансирање истраживања, заштите, обраде, унапређивања, развиjања, афирмациjе и презентациjе културног наслеђа и библиотечко-информационе делатности и старе и ретке библиотечке грађе Републике Србиjе.

Циљ конкурса jе очување, унапређење, развоj и одржива употреба културног наслеђа и развоj библиотечке делатности у Републици Србиjи, на националном, регионалном и локалном нивоу.

О избору проjеката по расписаном Конкурсу одлучуjу комисиjе за избор проjеката.

Мерила за избор проjеката коjи се суфинансираjу из буџета Републике Србиjе по областима у култури одређена су у члану 6. Правилника о начину, критериjумима и мерилима за избор проjеката у култури коjи се финансираjу и суфинансираjу из буџета Републике Србиjе, коjи се може преузети са Интернет странице Министарства културе, одељак Прописи.

Општи услови конкурса

На Конкурсу могу да учествуjу органи локалне самоуправе, установе и друга правна лица регистрована за послове заштите културног наслеђа и и библиотечко-информационе делатности и старе и ретке библиотечке грађе (шифре делатности: 92511, 92512, 92521 и 92522), коjи ове послове обављаjу, као своjу претежну делатност, на основу закона и других прописа коjима се регулише заштита културног наслеђа и библиотечка делатност.

На Конкурсу могу да учествуjу и друга правна лица коjа се баве едукациjом, промоциjом и презентациjом културног наслеђа и библиотечке делатности, у сарадњи са установама регистрованим за обављање ових делатности, о чему, уз конкурсну документациjу, достављаjу мишљење надлежне установе заштите или библиотеке.

Приjаве на Конкурс доставити:

1. поштом или лично на Писарници Министарства културе (адреса: Министарство културе, Влаjковићева 3, Београд, са назнаком «Конкурс за културно наслеђе», поjединачно за сваки проjекат;
2. у 4 примерка на Обрасцу за приjаву на Конкурс за суфинансирање проjеката из области културног наслеђа и библиотечко-информационе делатности и старе и ретке библиотечке грађе за 2011. годину (у даљем тексту Образац за све области конкурса), уз коjи се обавезно у JЕДНОМ примерку прилаже остала неопходна документациjа, наведена у Обрасцу, одељак II – ОБАВЕЗНИ ПРИЛОЗИ, а коjи се може прузети на Интернет страници Министарства културе, одељак Конкурси.

На поднеске, решења, жалбе, као и друга акта коjи се односе на заштиту културног добра не плаћаjу се административне и судске таксе установљене републичким прописима (Закон о културним добрима, „Службени гласник РС“, бр. 71/94).

Образац за приjаву на Конкурс подноси се и у електронском облику, на адресу: dusica.zivkovic@kultura.gov.rs, са одговараjућом назнаком:

“Приjава на конкурс – непокретно култуирно наслеђе“
“Приjава на конкурс – археолошко наслеђе“
„Приjава на конкурс – музеjско наслеђе“
“Приjава на конкурс – нематериjално култуирно наслеђе
„Приjава на конкурс – архивско наслеђе“
„Приjава на конкурс – библиотечко-информациона делатност“
„Приjава на конкурс – старе и ретке библиотечке грађе“

Конкурс за све наведене области отворен jе од 11. децембра 2010. године до 11. jануара 2011. године.

Конкурсни материjал се не враћа.

Резултати Конкурса ће бити обjављени на званичноj Интернет страници Министарства културе, одељак Конкурси.

Додатне информациjе се могу добити у Министарству културе, телефон: 011/3398-514, сваког радног дана од 8.30 до 16.30 часова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси