Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за новинаре будућности: Отворене пријаве за семинар о предузетничком новинарству
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

29. 01. 2019.

Извор: Центар за професионализацију медија и медијску писменост (ЦЕПРОМ)

Конкурс за новинаре будућности: Отворене пријаве за семинар о предузетничком новинарству

Центар за професионализацију медија и медијску писменост (ЦЕПРОМ) организује семинар о предузетничком новинарству намењен домаћим новинарима и медијским фриленсерима 21. и 22. фебруара 2019. године у Стартит центру у Београду (Савска 5).

Семинар је намењен младим новинарима, медијским фриленсерима, студентима новинарства и медијским предузетницима који развојем нових медијских знања и вештина желе да се прилагоде дигиталном добу и развијају успешне медијске пројекте на интернету. 

Дводневни семинар обухватиће предавања и практичне вежбе на којима ће учесници бити обучавани како да креирају квалитетан садржај за онлајн издања јер је то предуслов за сваки успешан медијски пројекат на интернету, потом како да самостално истраже тржишта и пронађу недовољно искоришћене тржишне нише у којима постоји слободан простор за покретање нових веб сајтова, и на крају како да покрену и воде своје веб сајтове јер је једна од специфичности предузетничког новинарства управо чињеница да новинар има врло активну улогу у изради и развоју веб сајта који покреће.

Концепт предузетничког новинарства подразумева покретање нових медијских пројеката на вебу од стране једног или више удружених новинара или медијских професионалаца, са циљем да ти пројекти постану финансијски одрживи и профитабилни, или, пак, унапређивање већ постојећих онлине медија који су тренутно неодрживи, и то кроз редефинисање уређивачке, организационе и пословне политике тих медија како би постали профитабилни. 

Стога ће предност при одабиру учесника имати кандидати који планирају покретање својих веб сајтова или су их већ покренули и тренутно раде на њиховом развоју, па се сви заинтересовани позивају да у оквиру пријаве на семинар уз обавезни CV пошаљу и мотивационо писмо са кратким образложењем разлога због којих се пријављују на обуку.

Обуку држе аутор семинара и водећи тренер Марко Недељковић, веб предузетник Милош Петровић и стручњак за развој веб сајтова и веб маркетинг Верољуб Змијанац. Овај тим предавача у непромењеном саставу држи међународне обуке за предузетничко новинарство од 2013. године и до сада су обучили око 80 новинара из укупно 10 европских земаља: Румуније, Бугарске, Украјине, Молдавије, Албаније, Немачке, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

Документација за пријаву на конкурс:

  • CV кандидата – обавезно
  • Мотивационо писмо – опционо

Пријаве слати на емаил адресу: profesionalizacijamedija@gmail.com

Рок за пријављивање: 10. фебруар 2019. године.

Сви пријављени кандидати биће контактирани најкасније до 15. фебруара и обавештени о исходу конкурса.

Обука је бесплатна за све одабране кандидате.

Битне информације о семинару:

Датум одржавања семинара: 21. и 22. фебруар 2019. године.

Локација: Стартит центар Београд, Савска 5.

Планирано је да на семинару учествује до 20 новинара из Србије.

За сва додатна питања у вези са семинаром можете писати на: profesionalizacijamedija@gmail.com.

Пројекат "Предузетничко новинарство – како успоставити модел финансијске одрживости медија у дигиталном добу" суфинансиран је из буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси