Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс фонда “Душко Јовановић” за најбољу истраживачку причу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

04. 03. 2011.

Конкурс фонда “Душко Јовановић” за најбољу истраживачку причу

Невладина организација ”Фондација Душко Јовановић”, расписала је конкурс за доделу новинарске награде “Душко Јовановић” из области истраживачког новинарства.

Награда је четворогодишња, међународна и додељује се 27. маја 2011. године, а чине је Повеља фондације, златник са ликом Душка Јовановића и новчани износ од 20 000 еура.

Право предлагања кандидата за награду имају медијске куће, научне установе, новинарске и невладине организације, професионални новинари и студенти истраживачког новинарства из целог света.

Рок за предају пријава је до 19. априла 2011. године. Пријављени рад мора бити објављен у медијима најкасније до овог датума.

Уз пријавни формулар који се може преузети на www.fondacija-duskojovanovic.com потребно је приложити 6 примерака пријављеног рада - два на свом језику и четири на енглеском. За пријаву кандидата из штампаних медија важно је да се на фотокопији или скенираном тексту јасно види лого новина, потпис аутора и датум објављивања.
Форма пријаве за ТВ је ДВД или ВХС снимак, а за радио МП3 или аудио касета уз потврду потписану од уредника или директора

Уз пријавни формулар и примерке рада потребно је приложити и пријавно писмо са следећим елементима:

- Назив чланка или серије чланака као и име(на) новинара који су радили на њима
- Сажетак истраживачког новинарског рада
-Тему и синопсис приче укључујући најважније податке до којих се дошло
- Оцену доприноса сазнању истине о одређеној области друштвеног живота
- Како је прича почела (дојава, задатак, лична иницијатива и слично)
- Најбитније изводе и примере из предложеног истраживачког рада
- Податак да ли је неко довео у питање истинитост приче
- Савет другим новинарима који планирају сличне пројекте
- Детаљан опис коришћене научне методологије - како сте потврдили резултате метода које сте користили, на који начин су те методе довеле до информација
- Кратку биографију кандидата са фотографијом и образложење кандидатуре

Оцењивање кандидата вршиће петочлани жири у чијем ће саставу један члан бити представник Фондације, а остали чланови биће реномирани познаваоци области.

Примедбе на кандидоване предлоге се достављају жирију до 25. априла 2011. године, жири доноси одлуку о награди до 1. маја, а свечано уручење награде је 27. маја 2011. године на дан убиства Душка Јовановића.

Испуњен пријавни образац са материјалом и уплатом, која за појединца износи 50 еура, а за удружења и медијске куће 120 еура, слати на адресу: Ул. 13. јула бб, 81000 Подгорица, Црна Гора или у електронској форми на мејл адресу fondacijadjovanovic@t-com.me.

Студенти не плаћају таксу.

За све додатне информације обратите се на телефон +382 ( 0 ) 69 814 924 или и-мејлом на fondacijadjovanovic@t-com.me.

Правилник о додјељивању награде, пословник о раду жирија као и више података о самој Фондацији наћи ћете на сајту Фондације www.fondacija-duskojovanovic.com.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси