Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Новинарски конкурс "Изолација у зградарству и енергетска ефикасност"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

03. 11. 2011.

Новинарски конкурс "Изолација у зградарству и енергетска ефикасност"

Централно-европски форум за развој ЦЕДЕФ у сарадњи са Агенцијом за енергетску ефикасност Републике Србије а под покровитељством компаније Хенкел расписао је још један новинарски наградни конкурс за најбољи медијски прилог на тему: “Изолација у зградарству и енергетска ефикасност“.

Циљ конкурса је унапређење информисаности јавности и привреде о значају изолације као једног од кључних фактора енергетске ефикасности у зградама. На потрошњу енергије у зградама било које врсте, укључујући и стамбене, иде укупно процентуално највише енергије од укупне потрошње енергије у многим земљама, просечно и до 60%, а у Србији 39 – 42%. Стога је унапређењу енергетске ефикасности у зградама неопходно поклонити изузетну пажњу.

Конкурс је отворен до 30. децембра 2011. године. Награда за најбољи прилог је студијско путовање у једно од европских представништва компаније Хенкел.

Жири ће разматрати пријаве на основу доприноса подизању свести јавности и привреде о значају изолације у грађевинским објектима и употреби материјала који штеде енергију, али неће занемарити ни опште новинарске критеријуме, као што су креативност, оригиналност, етичност, као и допринос позитивним променама у друштву.

Услови конкурса:

Право на учешће имају сви новинари/ке, односно медијске куће који су објавили радове у медијима на територији Републике Србије. Сваки новинар/ка има право да достави максимум три прилога. У избор улазе новинарске форме: извештај, интервју, чланак, репортажа итд, а награда се додељује за рад објављен или емитован у периоду од 01.01.2011. до 30.12.2011. године.

Начин пријављивања:

Пријаву на конкурс може послати редакција или појединац путем поште на адресу ЦЕДЕФ-а са назнаком за конкурс (ЦЕДЕФ - Централно-европски форум за развој, Жоржа Клемансоа 13, 11000 Београд).

Пријаву можете пронаћи овде.

Формат пријаве:

• За штампу – скениран текст или исечак или Ворд документ
• Интернет – Ворд документ са линком
• За ТВ - ДВД диск
• За радио - ЦД у мп3 формату

Стручни жири:

Стручни жири ће прегледати достављене материјале и донети одлуку о додели награде. Чланови жирија су:

- Јованка Арсић-Каришић, председник УО ЦЕДЕФ-а, уједно и председник жирија
- Јелка Јовановић, потпредседник НУНС-а
- Петар Јеремић, председник ИО УНС-а
- Бојан Ковачић, Агенција за енергетску ефикасност Републике Србије
- др Миодраг Месаровић, генерални секретар Комитета Србије Светског савета за енергетику
- Јован Шаренац, компанија Хенкел
- Победник на претходном конкурсу за медије који је ЦЕДЕФ организовао

Одлука о најбољем прилогу ће бити донесена током јануара 2012. године и то већином гласова, те објављена на сајту ЦЕДЕФ-а, Агенције за енергетску ефикасност Републике Србије, УНС-а и НУНС-а.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси