Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Суђење због претњи дописнику листа "Данас" поново одложено
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

07. 04. 2022.

Аутор: Даринка Михајловић Извор: УНС

Суђење због претњи дописнику листа "Данас" поново одложено

За данас заказано суђење у Основном суду у Зајечару против окривљеног Петра Стојковића због претњи смрћу преко друштвених мрежа дописнику листа “Данас” из Зајечара Миљку Стојановићу још једном је одложено. Наиме, судија Саша Живковић прихватио је захтев браниоца окривљеног који је рекао да је данас добио пуномоћ свог клијента и да му је потребно време за припрему одбране.

“Данашњи главни претрес против окривљеног Петра Стојковића није одржан, из разлога што је окривљени изабрао браниоца, а у периоду када је био задржан имао је постављеног браниоца. Сада је изабрао браниоца који је затражио да се данашњи главни претрес не одржи како би се припремио за одбрану. Наредни главни претрес у овој кривичноправној ствари заказан је за 2. јун ове године. Окривљени ће се изјаснити о наводима из оптужног предлога и изнети одбрану. Оно што могу да кажем као пуномоћник оштећеног Стојановића јесте да смо ми, с обзиром на наша права, приложили Тужилаштву и неке друге доказе, којима се у извесној мери може проширити чињенични опис овог кривичног дела, а то је још део претњи које су упућене Стојановићу, а које нису обухваћене у оптужном предлогу”, рекао је пуномоћник оштећеног Стојановића, адвокат Предраг Станковић. 

Миљко Стојановић (фото: Даринка Михајловић)

Новинару Миљку Стојановићу, дописнику листа “Данас” из Зајечара, након текста о Украјинцу који је избегао из Лавова, упућене су претње смрћу преко друштвене мреже Фејсбук. Вишедневне претње новинару, путем друштвених мрежа, Тужилаштво је окарактерисало као кривично дело угрожавање сигурности. 

Стојановић је задовољан реакцијом полиције и тужилаштва, али каже да се ипак осећа угрожено. 

“Није пријатна ситуација када је у мојој кући брат моје супруге, који је Украјинац, као и она. На друштвеним мрежама су свашта писали, тако да се бојим пре свега за његову безбедност и безбедност своје породице“, рекао је Стојановић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси