Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Основни суд у Врању осудио на 14 месеци затвора Дејана Николића Кантара због насилничког понашања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

11. 10. 2022.

Аутор: Д.Бјелица Извор: УНС

Основни суд у Врању осудио на 14 месеци затвора Дејана Николића Кантара због насилничког понашања

У Основном суду у Врању на 14 месеци затвора осуђен је данас Дејан Николић Кантар за насилничко понашање у случају ОК радија. У истом поступку још двојица окривљених, Славиша Коцић и Бојан Танасковић, осуђени су на по осам месеци затвора.

Судија Јелена Димитријевић навела је на изрицању пресуде да ће одлуку образложити у законском року од 30 дана.

Николић, који је раније осуђиван због неовлашћеног организовања игара на срећу, није присуствовао изрицању пресуде.

Пре тога Николић је присуствовао закљичивању доказног поступка, изношењу завршних речи, уз јако полицијско обезбеђење које га је у Врање довезло из Централног затвора у Београду у ком се налази у притвору.

 

На рочишту које је одржано пре изрицања пресуде адвокати окривљених тражили су да се из доказа искључе аудио и видео снимци који су приложени као доказ због, како су истакли, непостојања лиценци фирме која је монтирала видео надзор.

На снимцима су двојица окривљених, Коцић и Танасковић,  од којих је један прскао белом фарбом простор Но комент кафића који је у склопу простора у ком је ОК радио и из чијих се прихода финансира овај медиј.

Други окривљени је на спикерфон телефона, према речима сведока, пустио претеће обраћање окривљеног Дејана Николића Кантара.

Адвокати окривљених тражили су и изузимање полицијског записника са увиђаја због погрешно наведеног имена тужиоца и, како су навели, недостајања последње стране записнка.

Судија је изузела аудио снимак, док је друге приговоре адвоката окривљених одбила.

Судија Димитријевић је и током завршног изношења доказа морала да опомиње Николића да поштује суд. 

У судници Основног суда у Врању били су представници Сталне радне групе за безбедност новинара и ОЕБС-а.

Подсетимо УНС је први писао да врањски ОК радио има зазидане прозоре и да се кладионица Колосеум, иза које стоји локални моћник Дејан Николић, кроз нелегалну градњу проширила. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси