Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Шешељ потврдио да је на телевизијама „Хепи“ и „Пинк“ рекао све што пише у тужбеном наводу новинарке Наташе Миљановић Зубац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

28. 02. 2024.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Шешељ потврдио да је на телевизијама „Хепи“ и „Пинк“ рекао све што пише у тужбеном наводу новинарке Наташе Миљановић Зубац

Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ је на данашњем рочишту, одржаном у Трећем основном суду у Београду, потврдио да је у емисијама емитованим на телевизијама Хепи и Пинк рекао све што је наведено у тужби новинарке Радио-телевизије Републике Српске (РТРС) Наташе Миљановић Зубац.

Незадовољан начином на који судија води поступак, тражио је његово изузеће. Списи предмета биће достављени председнику Трећег основног суда, како би одлучио о предлогу Шешеља за изузеће поступајућег судије.

Иначе, Наташа Миљановић Зубац тужила је Шешеља због увреда које је њој и њеној породици упутио у емисији „Добро јутро, Србијо“ на Телевизији Хепи, али и у „Новом јутру“ емитованом на телевизији Пинк, повезујући је са владиком Григоријем Дурићем. Новинарку је називао погрдним именима, а навео је и да се због свих догађања повезаних са владиком Григоријем „њен супруг убио на гробу свога оца“.

Директним обраћањем присутном адвокату и читањем тужбеног навода, Шешељ је потврдио да је све што је наведено рекао у поменутим емисијама.

„Пошто су ме људи уверили у детаље, решио сам да то изнесем у јавност“, навео је.

Суђењу је присуствовао и син Миљановић Зубац, који се слушао све што је Шешељ говорио. Како није негирао да је било шта од поменутог рекао, извођење доказа из видео снимака емисија у емитованих на телевизијама Хепи и Пинк стављено је ван снаге.

Миљановић Зубац се након суђења обратила присутнима и рекла да је опроштајним писмом свог покојног супруга које је на претходном рочишту доставила рекла много тога.

„Случај је стигао до Агенције за истраге и заштиту- СИПА и Тужилаштво БиХ. Од кад ме је Шешељ јавно извређао уследила је серија напада на мене: запаљен је аутомобил испред куће у којој сам становала, инфрацрвени зраци били су на зиду дневног боравка, на мом телу на и на прагу куће у којој сам становала. Дошло је и до пресретања у вожњи од стране криминогеног лица, а лутка са одрубљеном главом, посута црвеном течношћу, стављена је на праг куће у којој сам становала. Иначе, на том прагу остављена је и писана порука ‘Мртва уста не говоре’“, навела је она.

Додала је да „су јој позната имена људи из Требиња који су се бавили њом и случајем везаним за Шешеља“.

Иначе, Шешељ је тражио да и владика Григорије Дурић буде саслушан као сведок, зато што се као црквено лице не може лажно изјаснити пред судом. Адвокат Миљановић Зубац се успротивио овом предлогу јер је дат након истека рока прописаног Законом. Шешељев предлог је одбијен, а он је, незадовољан због тога и зато што, како тврди, није добио тужбу, тражио изузеће судије.

„Неоспорна је чињеница да сам ја тек данас добио тужбу и нисам је у целости прочитао. Објективно сам био спречен да донесем предлоге за доказни поступак, о чему сам благовремено обавестио суд. Захтевам да председник Трећег основног суда удовољи захтеву и одреди другог судију који ће наставити да води овај поступак“, навео је он у захтеву за изузеће судије.

Пуномоћник Миљановић Зубац рекао је да није јасно како Шешељ није добио тужбу, а јесте позив на прво рочиште.

Суђење се наставља након одлуке председника Трећег основног суда.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

28.02.

2024.

Zale [нерегистровани] у 18:52

Dokle?

Dpokle ćemo se baviti šešpeljem i dokle će šeršelj da učestvuje u političkom životu srbije bez ikakve podrške biračkog tela? Pa on muti u Srbiji još od 1990. godine! U svojoj partiji je zaposlio celu svoju porodicu, ima apsolutnu podršku svog nekadašnjeg generalnog potrčka aleksandra vučića, ali to je njegova privatna, lična stvar. Suština su on i njegova stranka već godinama minorni, bez ikakviog uticaja, ako se ne računa činjenica da je porodio vučića i da mu vučić izdašno vrasća dug. Potrevno je apsolutno, u svakom pogledu, igornisati šešelja, koji je državi Srbiji i narodu koji u njoj živi za poslednje tri decenije naneo ogromnu, nenadoknadivu štetu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси