Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Oдложено суђење по тужби Срђана Шкора против Компаније Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

27. 02. 2016.

Аутор: Мома Илић Извор: УНС

Oдложено суђење по тужби Срђана Шкора против Компаније Новости

Због болести судије Станиславе Митровић, у Првом основном суду у Београду је у петак 26. фебруара одложено суђење по тужби некадашњег шефа деска “Вечерњих новости” због незаконите смене и премештаја у лист “Спорт” који је Компаније “Новости” у међувремену продала. Ново рочиште заказано је 26. мај.

Шкоро тврди да је прави разлог његове смене, гостовање у Јутарњем програму РТС односно изјава да нема превелика очекивања од владе премијера Вучића.

Адвокат УНС-а Зоран Лакићевић, који у овом поступку заступа Срђана Шкора, сматра да је смењивање Шкора уследило као неоправдана казна за јавно изражено мишљење у другом медију.

“Сматрам да Шкоров премештај на објективно непотребне послове другог помоћника одговорног уредника листа 'Спорт' има искључиво казнени и дискриминаторни карактер. То је у супротности са Законом о јавном информисању и медијима, па и са одредбама Колективног уговора у Компанији 'Новости'”, рекао је Лакићевић на једном од претходних суђења.

Одговарајући на тужбу Шкора “Вечерње новости“ су навеле да је овај новинар који је до тада пратио политичке и друштвене теме, у спортски лист премештен због "потреба процеса и организације рада" као и да су то наметнуле "измењене околности". У истом одговору још стоји и да ново радно место одговара стручној спреми Шкора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси