Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Настављено суђење против Танјуга по тужби Јасминке Коцијан за злостављање на раду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

24. 03. 2016.

Аутор: Момир Илић Извор: УНС

Настављено суђење против Танјуга по тужби Јасминке Коцијан за злостављање на раду

Саслушањем Јасминке Коцијан као сведока, у Вишем суду у Београду 23. марта настављено је суђење против Новинске агенције Танјуг по тужби за злостављање на раду коју је поднела ова новинарка.

 

На истом рочишту судија Мирјана Грујичић је обавестила странке у поступку да је од Агенције за привредне регистре добила званичан извештај у коме стоји да је Танјуг и даље активно привредно друштво, односно да није поднета пријава за брисање из регистра поменуте новинске агенције. 

Према наводима из тужбе, невоље за новинарку Коцијан су почеле у зиму 2014. године када је на свом Фејсбук профилу објавила информацију о спасавању завејаних у Фекетићу, у ком је учествовао тада први потпредседник Владе Александар Вучић. После тога је  премештена на ниже, мање плаћено радно место, на којем је, уз редовне послове стално, добијала нова задужења.

На последњем рочишту Коцијан је остала при исказу који је пред судом изнела  у септембру прошле године  и изјавила да је у међувремену добила отказ у Танјугу и да је сада на бироу.

„У решењу стоји да је мој радни однос са овом кућом престао 31. октобра прошле године, када је наводно Танјуг престао са радом. Тада су сви добили иста решења, али је половина запослених наставила да ради. Иначе, за отказ сам сазнала после 16 дана, када сам се јавила да питам за распоред. Тада ми је речено да нисам на распореду јер сам добила отказ“, изјвила је Коцијан.

Одговарајући на питање адвоката Танјуга да ли се одмах после објављивања информације о случају “Факетић” оградила и навела да то није Танјугова вест, новинарка је поновила да се није представљала као новинарка ове агенције.

„То сам написала на свом приватном посту који могу да виде само моји пријатељи“, изјавила је Коцијан.

Као сведок у овом псотупку јуче је требало да буде саслушана и директорка Танјуга Брнака Ђукић, али се она није појавила у суду. Заступник Танјуга је председницу већа оабвестио да директорка из здравстених разлога није могла да се одазове на судски позив и одоставио лекарско уверење.

Наставак суђења је заказан за 21. јун, а на овом рочишту у својству сведока требало би да свој исказ да директорка Ђукић. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси