Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Одржано припремно рочиште по тужби за мобинг против "Новости"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

26. 05. 2016.

Аутор: М. Илић Извор: УНС

Одржано припремно рочиште по тужби за мобинг против "Новости"

По тужби новинара Срђана Шкора коју је поднео против НИД Компаније “Новости” А. Д. због злостављања на раду, у Вишем суду у Београду је у уторак, 24. маја, одржано припремно рочиште. После саслушања и изношења предлога странака, судија Весна Секулић је главну расправу заказала за 24. октобар.

У тужби се од суда тражи да утврди да генерални директор и главни уредник “Новости” Радомир Дмитровић непрекидно врши мобинг над Шкором од 9. маја 2014. године.

Злостављање је, према наводима из тужбе, почело сменом Шкора са места шефа деска “Новости” и његовим премештајем у редакцију листа “Спорт”. Премештај је, тврди новинар, казна за његов јавни иступ у Јутарњем програму Радио-телевизије Србије на дан инагуирације Владе Србије 27. априла 2014. године.

Шкоров адвокат Зоран Лакићевић је у тужби навео да је његов клијент изложен, између осталог, "неоправданом и дискриминаторном радном распореду, онемогућавању да извршава радне задатке, користи средства рада, неоправданом и необразложеном новчаном кажњавању, чиме су му нарушени достојанство, углед, лични и професионални интегритет". 

Компанија “Новости” је преко свог правног заступника одговорила на тужбу тврдећи да је неблаговремена и недозвољена.

Суд је на припремном рочишту прихватио предлог да се као сведок саслуша генерални директор и главни уредник “Новости” Радомир Дмитровић.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

31.05.

2016.

bogdan [нерегистровани] у 00:18

otkaz

bolje se i stim pomiriti nego sikaniranju ako je neko dobar novinar bavice se i posle otkaza tim poslom svaki privatnik u svojoj firmi moze dati otkaz ako mu se taj radnik nedopada stm se mora svako pomiriti to nije samo u novinarstvu nego u svakoj drugoj profesiji nema nezamenljivih ako dodju nesposobni prirodno je da ta firma propada polako ali sigurno kod nas su jos uvek ideoloske firme ostatak komunizma na ovim prostorima u svakoj oblasti industriji novinarstvu i drugo

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси