Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Рочиште по тужби Жена у црном
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

26. 09. 2017.

Аутор: Фонет Извор: Данас

Рочиште по тужби Жена у црном

Рочиште по тужби које су Жене у црном, у децембру 2016. године, поднеле против власника и главног и одговорног уредника листа Информер Драгана Вучићевића одржаће се сутра у Вишем суду у Београду.

Тужба је поднета "због злонамерних лажи о начину финансирања и донацијама које су Жене у црном добиле, као и због бесмислених оптужби за 'анти-државно' деловање, против власника и уредника Информера", наводи се у саопштењу Жена у црном.

На овом рочишту је предвиђено да своје исказе дају Станиславка Зајовић, као и Драган Вучићевић.

У тексту од 9. новембра прошле године "Жене у црном највећи страни плаћеници" због кога је тужен Информер, намерно су изнети нетачни подаци о висини и начину финансирања Жена у црном са циљем да се извређа, уруши углед и означи као државни и национални непријатељ организација која је најпознатија по антиратном активизму, истиче се у саопштењу.

У одговору на тужбу, као и на припремном рочишту, тужени нису доставили нити један доказ за тврдње изнесене у инкриминисаном тексту, тврде Жене у црном.  

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси