Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Зајечарски глумац и политичар Вујадин Милошевић осуђен због повреде части и угледа новинара Душана Војводића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

26. 09. 2017.

Извор: zamedia.rs

Зајечарски глумац и политичар Вујадин Милошевић осуђен због повреде части и угледа новинара Душана Војводића

Данас је постала правоснажна пресуда Другог основног суда у Београду из јануара ове године, којом је глумац и политичар из Зајечара Вујадин Милошевић, обавезан да испалати новинару Душану Војводићу укупно 83 хиљаде динара и то 50 хиљада због повреде части и угледа, као и још 33 хиљаде динара као накнаду за трошкове судског поступка.

Осуђујућа пресуда зајечарском глумцу и политичару Вујадину Милошевићу је изречена због неистинитих и увредљивих навода о новинару Душану Војводићу у текстовима: „Познати зајечарски глумац упутио отворено писмо Душану Војводићу“ од 25.7.2015 године и „Тако ми бога (Бошка Ничића) и свих мојих анонимних верских фанатика“ од 27.7.2015. године, који су објављени на локалном порталу Зајечар онлајн.

Суд у образложењу пресуде закључује да су увредљиви наводи из текстова Вујадина Милошевића, пореметили душевни мир и спокојство Душана Војводића и тиме изазвали психичке патње и болове у толикој мери да је нужно да се исти ублаже кроз прибављање одређене сатисфакције новчаном накнадом, а ради компензације доживљеног бола, нечим што ће Душану Војводићу причинити задовољство.

Коментаришући пресуду Душан Војводић каже: “Средином 2015. године био сам на мети увреда због истраживачког рада на документарном филму 'Кап', у коме је приказано како и зашто су пресушиле зајечарске артеске чесме. То је био политички напад из табора Бошка Ничића, са циљем да се дискредитују шокантни резултати истраживања о континуираном и свесном уништавању извора артеске воде, највећег природног богатства Зајечара. За две године, колико је трајао поступак, осуђени Вујадин Милошевић је прошао пут од отпуштеног глумца и дисидента који је држао ватрене говоре на протесним скуповима ДС у Београду и Зајечару, до локалног функционера СНС-а који је као градски већник задужен за културу и информисање у Зајечару. На ово указујем, јер се надам, да Милошевић неће злоупотребити своју функцију како би нанео штету медијској кући чији сам сувласник, већ да ће извући поуке и унапредити начин комуникације са медијима и новинарима”, закључио је Војводић. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси