Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Поново одложено суђење Мирсада Љајића и "Санџак медиа" јер тужба није на босанском језику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

26. 09. 2018.

Аутор: Момир Илић Извор: УНС

Поново одложено суђење Мирсада Љајића и "Санџак медиа" јер тужба није на босанском језику

И друго рочиште по тужби Мирсада Љајића, брата министра у Влади Србије Расима Љајића, против фирме „Санџак медиа“ из Новог Пазара, које је требало да се данас одржи у Вишем суду у Београду, одложено је пошто је директор ове фирме Салахудин Фетић поново затражио да се „тужба са српског преведе на босански језик“.

Тужба Мирсада Љајића уследила је после текста објављеног 10. маја 2017. године на порталу „Санџак прес“.

Аутор спорног написа је изнео да је „у кординираној акцији Вишег јавног тужилаштва у Новом Пазару  и полиције, због сумње да је мјесецима у Новом Пазару организовано нелегално клађење и коцкање, ухапшен и брат Расима Љајића, Мирсад  Љајић, те да се Расимов брат терети за проневјеру 300.000 евра, а полиција је том приликом затворила кладионицу која је била у његовом власништву...“.

Истичући да му је објављивањем  „непроверених“  и  „неистинитих информација“  повређен, односно нарушен углед и част, Љајић је  на име накнаде штете затражио да му "Санџак медиа"  исплати 50.000 динара. Исти износ Љајић захтева као надокнаду и за претрпљене душевне патње.

Подсетимо, осим „Санџак медиа"  Мирсад Љајић је, првобитно, тужио и портал  „Санџак прес“ и главног уредника Рифата Халилагића, али је суд сматрао да је тужба у овом делу повучена пошто тужилац није поступио по његовом налогу. Наиме, судија Иван Илић је затражио да правилно означи назив „Санџак медиа“ и „Санџак преса“, затим личне податке Халилагића и извештај МУП-а о његовом пребивалишту, као и тачне адресе на које тужба и судски позиви могу бити уручени. Пошто приватни тужилац и његов адвокат нису удовољили овом захтеву,  судија Илић донео решење да је тужба против „Санџак преса“ и Халилагића повучена.

Салахудин Фетић је у одговору на тужбу навео да  он „није издавач електронских новина Санџак прес, нити одговара за њихове радње“, као и да му је тужба достављена на српском, иако он користи босански језик.

Наредно  рочиште у Вишем суду у Београду заказано је за 6. децембар ове године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси