Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да пронађе нападаче на Сашу Микића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 06. 2020.

Извор: УНС

УНС: Полиција да пронађе нападаче на Сашу Микића

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује физички напад на новинара Сашу Микића у суботу, 21. јуна у Кикинди и тражи да полиција што пре пронађе нападаче и утврди све околности овог инцидента.

Микић је рекао УНС-у да су га на једном од бирачких места у Кикинди, на новинарском задатку, непознате особе избациле из тог места, да су га затим двојица држала, а трећи ударио у лице.

„Дошао сам на биралиште и рекао да сам новинар. Хтео сам да разговарам са председником бирачког одбора о излазности грађана и регуларности избора. Нисам провоцирао, нити сам страначка личност. Имао сам новинарску легитимацију око врата и дозволу за извештавање“, рекао је УНС-у Микић, иначе некадашњи новинар РТС-а, а сада радио ДИР-а из Кикинде.

Каже да је председник бирачког одбора седео у ограђеном делу и да је разговарао телефоном, а да су у том моменту њему непознате особе почеле да добацују: „Откуд овај овде, шта тражи ту…“ После тога је, наводи Микић, уследио напад.

Новинар наводи да га је полиција после овог инцидента одвела код лекара који је према извештају, у који је УНС имао увид, констатовао две ране у пределу унутрашње стране доње усне са околним хематомом. Случај је пријављен полицији.

УНС сматра да су напади на новинаре недопустиви и истиче да је у сваком случају неопходна хитна реакција надлежних како би нападачи на колеге који раде у интересу јавности били кажњени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси