Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да испита околности застрашивања Салахудина Фетића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 08. 2020.

Извор: УНС

УНС: Полиција да испита околности застрашивања Салахудина Фетића

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да полиција хитно испита све околности инцидента испред Алтун алем џамије у Новом Пазару када је застрашиван директор телевизије Санџак и активиста листе Муамера Зукорлића Салахудин Фетић.

Фетић је за УНС рекао да му је јутрос, док је излазио из аутомобила испред џамије пришла непозната мушка особа и рекла: „Шта ти пишеш на интернету о мени“. „Одговорио сам му да ми не прилази, да не знам ко је и шта хоће“, наводи Фетић и додаје да је касније сазнао да је непознати Адис Мурић, који је, како је рекао, познат полицији.

Фетић каже да је у том тренутку из аутомобила изашао и његов пријатељ Асмир Бихорац, коме је пришао Владимир Кљајић, с којим је Бихорац раније имао сукоб. Кљајић је, каже Фетић, претио и према Бихорцу усмеравао торбицу у којој је наводно био пиштољ. Инцидент је пријављен полицији.

УНС подсећа да је Фетића прошле среде у ресторану узнемиравао Кемал Мехмедовић који га је, како тврди директор телевизије Санџак, „отвореном шаком закачио по лицу“, а да је тежи инцидент избегнут захваљујући присутнима који су спречили даљи сукоб.

УНС истиче да свако има право да буде незадовољан радом новинара и да се због тога може обратити надлежним регулаторним и саморегулаторним телима, као и судским органима, али да нико нема право да их узнемирава и да им прети.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси