Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Претње смрћу Предрагу Аздејковићу су кривично дело, а не "лажне" и "наводне" претње
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 08. 2020.

Извор: УНС

УНС: Претње смрћу Предрагу Аздејковићу су кривично дело, а не "лажне" и "наводне" претње

Претње смрћу, физичким насиљем и злостављањем Предрага Аздејковића и његове породице Удружење новинара Србије је доставило тужилаштву које је због њихове озбиљности покренуло поступак, те не може бити речи ни о каквим претњама које су "наводне" и "лажне" како је Фонет јуче пренео речи особе која је претила уреднику магазина "Оптимист".

"У суботу долазим у Србију знам где станујеш и долазим по твоју главу", "Мртав си", претње су које је потписала иста особа која је Фонету написала да то “Аздејковић злоупотребљава чланство у УНС-у".

"Добро пази кад излазиш из те зграде где ти је јазбина, гледај и лево и десно на сваком ћошку, нисмо вас довољно газили и требили. 12.март 2003.", такође је претња коју је добио Аздејковић, а у којој се алудира на датум убиства премијера Србије Зорана Ђинђића.

Први претећи имејл уреднику "Оптимиста" стигао је 11. августа и до 13. августа укупно је, од исте особе, добио пет озбиљних претњи смрћу и физичким насиљем њему и породици.

Као члан Сталне радне групе за безбедност новинара УНС је обавестио полицију и тужилаштво, доставио претње упућене Аздејковићу и наставио да их доставља тужилаштву како су нове претње пристизале.

Према последњим сазнањима УНС-а, која смо објавили пре недељу дана, тужилаштво је послало захтев за прикупљање потребних обавештења Одељењу за високотехнолошки криминал Службе за борбу против организованог криминала МУП-а Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси