Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Дубоко смо узнемирени због поништавања пресуде за убиство Славка Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 09. 2020.

Извор: УНС

УНС: Дубоко смо узнемирени због поништавања пресуде за убиство Славка Ћурувије

Удружење новинара Србије (УНС) дубоко је узнемирено поништавањем првостепене пресуде сарадницима Државне безбедности оптуженим за убиство Славка Ћурувије, чиме ни више од 21 године од убиства нашег колеге правда није достигнута.

УНС је разочаран што Апелациони суд није искористио своје законске право да пресуди оптуженима за убиство издавача "Дневног телеграфа" и "Европљанина".

УНС очекује да ће поновљено суђење бити ефикасно и да ће коначно бити утврђена одговорност за ово тешко убиство и подмукли напад на слободу штампе, а тиме послата јасна порука да злочини над новинарима неће остати некажњени.

УНС још једном изражава чуђење што државни органи нису предузели ништа да се оптужени Мирослав Курак приведе правди и позива Владу Србије да га што пре пронађе и затражи његово изручење.

УНС подсећа да су првостепеном пресудом, која је изречена две деценије после злочина и четири године од почетка суђења, на укупно 100 година затвора осуђени бивши челници и припадници Ресора државне безбедности Радомир Марковић, Милан Радоњић, Ратко Ромић и Мирослав Курак.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

09.09.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 21:20

zašto o zašto?

Zašto ste uznemireni, možda će sada optužnica da obuhvati još nekog, Sadama, Gadafija, Hajla Selasija...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси