Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Твитер хајка Ивана Ивановића против наше новинарке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 10. 2020.

Извор: УНС

УНС: Твитер хајка Ивана Ивановића против наше новинарке

Први пут у својој историји, Удружење новинара Србије (УНС) принуђено је да крије идентитет новинара ког јавно брани од Твитер насилника.

Да ствар буде гора, хајку против талентоване младе новинарке, која је тек почела да стасава у нашој све бруталнијој професији, покренуо је ветеран многих сличних обрачуна са колегама, запослен на телевизији која уме да критикује одсуство пристојности у јавној комуникацији.

Реч је о Ивану Ивановићу са ТВ Нова С, који можда не разуме основне технике новинарства, али то тешко може да буде изговор за експлозију беса и увреда на рачун новинарке којој је претходно, наизглед нормално и прибрано, дао изјаву за сајт УНС-а.

УНС позива Ивана Ивановића и његовог послодавца, ТВ Нова С, да се јавно ограде од сексистичких и мизогиних порука са Ивановићевог Твитер налога.

Коментари (4)

Остави коментар
суб

10.10.

2020.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 18:42

СТРАНАЧКИ ПАЈАЦ

Није у реду да УНС поменутог промовише у новинара, јер он то нити је био, нити ће бити. Био је забављач, некад жонглер, некад пајац, а сада политички комесар једне странке. А то све чини са ТВ из Луксембурга, коју је управо УНС жестоко штитио и многе коментаре о њој није објављивао. Не једном сам написао у овом билтену, да не даје значаја лажним новинарима, ad hoc направљеним порталима, медијима, јер то није посао УНС.
Надам се д је то свима сада јасно, па и овој Управи.

Одговори
пет

09.10.

2020.

Александар Поповић [нерегистровани] у 16:29

Без значаја

Нема потребе да се УНС упушта у расправу са И. Ивановићем и инима. Реч је о људима са домаће политичке(политикантске) сцене који су се домогли позиција са којих би да уређују све и свашта, па и да дисциплинују новинаре. Њима се непотребно даје на значају. Наше удружење треба да штити професију, али не мора да пренаглашава неке појаве. Рецимо Ивановића, који незаслужено добија на простору. А умислио је да то што он ради представља алфу и омегу у новинарству!?! Ето, неки дан рече да нуди запослење сваком са јавног сервиса који ће се осмелити да се пред камерама одрекне свог професионалног статуса. Опасне ове нове газде.

Одговори
чет

08.10.

2020.

Mango [нерегистровани] у 18:30

Pitanje

A kako je tacno Ivanovic pokrenuo hajku? I kako je ugrozio njen identitet pa morate da ga krijete. Nigde se ne vidi ko je novinarka. I zasto morate da ga krijete? Hvala

Одговори
чет

08.10.

2020.

Вукица [нерегистровани] у 15:29

Опет изненађени?

УНС никако да схвати да својим реаговањем само помаже И.И. да се задржи на својим "висинама", јер му, прихватајући га као равноправног саговорника, пружа прилику да "заблиста" у свом "стилу". Оваквим и сличним хајкама се и " уздигао" у друштву сличних , добро плаћених, "забављача" једног, срећом-мањег, дела Србије. (Ефикасније ће бити да УОПШТЕ не обраћате пажњу на то шта "ради", верујте. )

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси