Насловна  |  Саопштења  |  Савез новинара Србије и Црне Горе осуђује напад на новинарку подгоричких „Вијести“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 03. 2012.

Савез новинара Србије и Црне Горе осуђује напад на новинарку подгоричких „Вијести“

Савез новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) најоштрије осуђује синоћни напад на новинарку подгоричког листа „Вијести“ Оливеру Лакић.

На Лакићеву је синоћ око 21.30 сати с леђа насрнуо непознати нападач и више пута је ударио песницом у главу. Напад се догодио испред улаза у зграду у којој Оливера Лакић живи на Булевару Светог Петра Цетињског у Подгорици.

Како наводи портал “Вијести онлајн” нападнута новинарка сатима је била на снимањима и прегледима у Ургентном блоку Клиничког центра у Подгорици, где су јој констатовани мањи подливи изнад левог ока и на челу. Због мучнине и јаког стреса преноћила је у болници, а јутрос је пуштена кући.

Савез новинара Србије и Црне Горе подсећа да је Лакићева прошле године написала серију текстова о томе да су у Мојковцу произвођене цигарете са лажним етикетама, након чега је њој и њеној породици у више наврата прећено.

СНСЦГ још једном наглашава да је због спорости и неефикасности надлежних органа када су у питању све учесталије претње и напади на новинаре, у друштву створена атмосфера да се новинари могу некажњено тући и убијати.

СНСЦГ од црногорске полиције очекује да што скорије расветли овај случај те да јавно саопшти и примерено казни како извршиоца тако и налогодавца овог грубог кршења основних људских права и напада на слободу јавне речи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси