Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује претње колеги Милићу Миљеновићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 03. 2012.

УНС осуђује претње колеги Милићу Миљеновићу

Удружење новинара Србије (УНС) сматра недопустивим претње које је дописнику листа “Дневник” из Сомбора Милићу Миљеновићу упутио народни посланик и потпредседник Српског покрета обнове Жика Гојковић.

Миљеновићу је пре неколико дана стигла СМС порука са мобилног телефона Жике Гојковића у којој је писало “Смрад остаје смрад… али не може и смрад вечно да смрди…”

УНС наглашава да свако ко је из било ког разлога незадовољан радом медија и новинара мора да се користи законским средствима и да се уместо претњи и прозивки обрати судовима части новинарских удружења или регулаторним телима као што су Савет за штампу и РРА.

УНС подсећа да је, према одредбама Кривичног законика за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем предвиђена затворска казна до осам година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси