Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује увреде и претње новинару листа “Ало” Филипу Балуновићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 05. 2012.

УНС осуђује увреде и претње новинару листа “Ало” Филипу Балуновићу

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује увреде које је новинару листа “Ало” Филипу Балуновићу данас упутио Ратко Буквић, бивши директор предузећа "Bwine", против којег је "ЈКП Зеленило Београд" поднело пријаву због сумње да су његови челни људи одговорни за недавну сечу стабала код Спортског центра "Шумице".

Након објављивања текста "СНС и ЛДП криве једни друге" у јучерашњем броју листа “Ало”, Буквић је у телефонском разговору са новинаром листа “Ало” тврдио да су наводи у тексту неистинити и започео са вређањем и претњама.

Ратко Буквић није престао са увредама чак ни када му је новинар рекао да ће лист “Ало” објавити деманти уколико приложи било какав доказ за своје тврдње.

УНС сматра недопустивим овакав начин обраћања новинарима и наглашава да свако ко је из било ког разлога незадовољан радом медија и новинара мора да се користи искључиво средствима предвиђеним законом.

УНС подсећа да је, према одредбама Кривичног законика за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем предвиђена затворска казна до осам година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси