Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Ђилас и СНС да престану са вређањем новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 03. 2021.

УНС: Ђилас и СНС да престану са вређањем новинара

Удружење новинара Србије позива председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да престане са неприхватљивом праксом омаловажавања и вређања новинара. Након што је избацивао новинаре с конференција, потом их вређао на основу њиховог физичког изгледа Ђилас је наставио да етикетира медије и да суди о томе ко су новинари, а ко не, на последњој конференцији за медије ове странке

Дан раније посланик Српске напредне странке Александар Мартиновић изнео је низ оптужби на рачун редакције КРИК-а коју је назвао „криминалним удружењем“ и тако наставио нападе посланика владајуће странаке на ову редакцију из Скупштине Србије.  

УНС поново позива представнике власти да престану са нападима на медије и упозорава учеснике у јавном животу да притиском на медије и омаловажавањем њиховог рада угрожавају слободу и професионализам. Насилном реториком и вређањем медијских радника политичари подстичу увреде и претње и погоршавају услове за рад и безбедност новинара.

Коментари (3)

Остави коментар
уто

23.03.

2021.

Zale [нерегистровани] у 21:34

Sramota

Licemerno i sramotno saopštenje.

Одговори
уто

23.03.

2021.

Живорад (3869) [нерегистровани] у 07:29

Недопустиво

Данас бити новинар у Србији морате бити спремни на свакојака понижења. Новинарима се прети, новинаре таргетирају. Истини за вољу и недопустиво понашање неких новинара доприноси свему томе. Преиспитати статус новинара у друштву, пооштрити кривичну одговорност за напад на новинаре, али и одговорност самих новинара.

Одговори
пет

19.03.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 18:21

Kako vas nije sramota?

Zaista...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси