Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да открије ко је исписао графит против портала НС Уживо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 04. 2021.

Извор: УНС

УНС: Полиција да открије ко је исписао графит против портала НС Уживо

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да полиција што пре открије ко је исписао претећи графит на фасади пословне зграде у Новом Саду у којој се налазе просторије портала НС Уживо и испита да ли је реч о застрашивању новинара овог портала.

Новинари портала НС Уживо јуче ујутру су на згради у којој ради ова редакција затекли графит са претећом поруком: „СНС Уживо бедници, дани су вам одбројани“. Главни и одговорни уредник портал НС Уживо Никола Билић сматра да графит представља притисак због истраживачког рада портала НС Уживо.

„Писали смо о малверзацијама, политичарима, криминалцима, али није нормално да се икакав притисак врши због тога о чему пишемо“, каже за УНС Билић, који додаје да је јуче овај графит прекречен након што су колеге известиле о овом случају, те да ће данас поднети кривичну пријаву против НН лица и тражити да им се доставе снимци надзорних камера.

УНС истиче да су претње које могу да угрозе безбедност новинара недопустиве и очекује да полиција у овом случају делује ефикасно.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси