Насловна  |  Саопштења  |  Резултате истраге због претњи новинару листа „Данас“ Гојку Влаовићу пратићемо кроз рад група за безбедност новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 06. 2021.

Извор: УНС

Резултате истраге због претњи новинару листа „Данас“ Гојку Влаовићу пратићемо кроз рад група за безбедност новинара

Удружење новинара Србије (УНС)подржава одлуку новинара листа „Данас“ Гојка Влаовића и уредништва да пријаве Тужилаштву за високотехнолошки криминал објаве са друштвене мреже Фејсбук у којима пише, између осталог, да ту редакцију „треба запалити да изгори до темеља“, а да овај новинар „ради за апанажу за туђе, а не српске интересе“.

Колега Влаовић је УНС-у рекао да је у суботу коментарисао објаву свог пријатеља на Фејсбуку и да су се на његове коментаре надовезале две особе које су исписале претње и увреде. Иако у статусу пријатеља особе на чијем је Фејсбук зиду коментарисао, рекао је УНС-у Влаовић, људи који стоје иза тих профила нису познати ни њему ни његовом пријатељу.

„У недељу сам пријавио Тужилаштву за високотехнолошки криминал шта се догодило и послао снимке порука. Претњама и увредама дају идеју некоме ко је спреман тако нешто да уради и на тај начин угрожавају нашу безбедност ,“ рекао је Влаовић УНС-у.

УНС ће пратити напредак истраге у овом случају кроз рад Радне групе за безбедност новинара и Сталне радне групе за безбедност новинара, у којима се налазе и високи представници полиције и тужилаштва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси