Насловна  |  Саопштења  |  Обрачун локалних политичара са новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 05. 2006.

Обрачун локалних политичара са новинарима

Удружење новинара Србије и Друштво новинара Војводине протестују због напада на Стефана Цветковића, главног и одговорног уредника Независне радио-телевизије ТНТ из Беле Цркве, којег је јуче физички напао Јозеф Кужелка, функционер ДСС-а из тог места, и то у згради општине.

УНС и ДНВ подсећају да је ово други напад локалних политичких функционера на представнике новинара и медијских радника у само четири дана. Наиме, 26. маја насилно је прекинут програм Радио Бабушнице, а запослени остали ван својих просторија, на којима су замењењне браве.

Јучерашње физичко разрачунавање са главним и одговорним уредником Стефаном Цветковићем, који је дошао на седницу СО Бела Црква да би извештавао о том догађају, најгрубљи је напад на слободу новинарске професије.

УНС и ДНВ подсећају све представнике политичких партија у локалним органима власти да су јавни функционери, да њихов рад подразумева суд јавности, да грађани имају право да буду информисани и да су зато обавезни да новинарима и медијским радницима омогуће слободно обављање професионалних дужности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси