Насловна  |  Саопштења  |  Поштовати професионални кодекс
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 07. 2006.

Поштовати професионални кодекс

Удружење новинара Србије противи се новинарству у којем се тврдње не поткрепљују доказима и заснивају на конструкцијама, и позива уредништво и новинаре „Курира“ да се придржавају професионалног кодекса.

У тексту објављеном у том листу 23. јула, са насловом „Откуд 700.000 евра за 300 метара квадратних?!“, аутор потписан иницијалима Р. К. наводи, позивајући се на „два независна извора“, да је Наташа Мићић, председница Грађанског савеза Србије, купила луксузан стан у Београду.

Свесни чињенице да су таблоиди у Србији покренули важна питања, али и потребе да се јавност ваљано информише и одбрани од поплаве полуистинитих и аферашких текстова који доприносе да се истинске злоупотребе брзо забораве, УНС позива новинаре да се у случајевима попут овог баве истраживачким новинарством и тиме, нудећи ваљане доказе о ономе што износе, буду заиста у служби јавности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси