Насловна  |  Саопштења  |  Протест због претњи новинару листа "Данас"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 04. 2006.

Протест због претњи новинару листа "Данас"

Удружење новинара Србије протестује због претњи које је Миодраг Мићић, супруг Наташе Мићић, председнице Грађанског савеза Србије и народне посланице, у телефонском разговору, упутио дописнику листа "Данас" из Ужица Ненаду Ковачевићу.

Претње су уследиле након што је Ковачевић објавио да су међу 53 Ужичана са највећим пријављеним приходима у протеклој години и свих шест републичких народних посланика из тог места. Ковачевић је саопштио јавности да га је супруг Наташе Мићић оптужио за типовање његове куће и породице, после чега је запретио да "ако се ишта догоди мојој жени и мом детету, исто ће се догодити твојој породици и твојој деци".

УНС сматра да је право новинара да објављује податке од јавног интереса, као што је и поступио колега Ковачевић, и да то не може бити никакав разлог за претње, или било какво јавно исказивање незадовољства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси