Насловна  |  Саопштења  |  Власт треба да подржи Шабића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 06. 2007.

Власт треба да подржи Шабића

Удружење новинара Србије (УНС) високо цени досадашњи рад Повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића захваљујући коме су грађани у значајној мери почели да остварују право које им даје Закон о доступности информацијама од јавног значаја.

Повереник Шабић је подједнако успешно упутио грађане у право да знају информације које су код нас, традиционално, биле недоступне, а истовремено обезбедио да функционишу механизми помоћу којих појединци лакше остварују то право. Такође, својим изузетним залагањем Повереник Шабић, као ретко који државни чиновник, успео је да створи институцију од поверења, која значајно доприноси демократизацији државе и њеном функционисању у интересу грађана.

УНС позива посланике Народне Скупштине Републике Србије да разматрајући законска решења у остваривању уставног права на обавештеност имају у виду потребу да се обезбеди континуитет рада Повереника Шабића, и тиме подржи достигнути ниво ефикасности и квалитета рада Повереника и његове службе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси