Насловна  |  Саопштења  |  Изазивачи удеса напали новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 06. 2007.

Изазивачи удеса напали новинара

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује физички напад и претње којима је синоћ био изложен Петар Јеремић, главни и одговорни уредник недељника „ГМ прес“ и дописник листа „Прес“ из Горњег Милановца, када је фотографисао и прикупљао информације о саобраћајном удесу у центру тог града.

Око 19.30 часова, док је Јеремић обављао професионални задатак, напали су га Ненад Ј. и Радивоје Ј. из возила које је изазвало саобраћајни удес у којем је повређена једна особа. У присуству полиције Ненад Ј. је ударио Јеремића, а уз помоћ Радивоја Ј. отео му фотоапарат из којег су избрисали фотографије удеса. Полицајци су Јеремићу вратили фотоапарат, а након обављеног увиђаја и одласка полиције, Ненад Ј. је запретио новинару да ће га „пронаћи и бацити бомбу на њега ако ово објави“.

УНС очекује да полиција предузме све законом предвиђене мере ради санкционисања овог насилничког понашања и угрожавања сигурности новинара.

УНС и овом приликом подсећа на своју иницијативу да се у кривичном законодавству, напад на новинара који је на задатку, санкционише као напад на службено лице.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси