Насловна  |  Саопштења  |  Осуда напада на дописницу Гласа Америке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 10. 2007.

Осуда напада на дописницу Гласа Америке

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКИМ) најоштрије осуђују напад на дописницу "Гласа Америке" из Приштине Весну Бојичић и траже ефикасну истрагу како би насилник што пре био пронађен

УНС и ДНКИМ подсећају да је прексиноћ маскирани нападач претукао Весну Бојичић у њеном стану у Чаглавици код Приштине упућујући јој најпогрдније увреде на рачун рада за "Глас Америке" и како је навела речи нападача "привржености Албанцима".

УНС и ДНКИМ подржавају професионални рад Весне Бојичић и због њене безбедности траже од надлежних органа, пре свега УНМНИК полиције да јој пружи неопходну заштиту.

УНС и ДНКИМ истичу да су и пре овог напада колегиници Весни Бојичић упућиване анонимне претње, али су до сада остале нерасветљене.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси