Насловна  |  Саопштења  |  Протест због напада на новинара ТВ Лесковац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 08. 2007.

Протест због напада на новинара ТВ Лесковац

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује јучерашњи напад на новинара Телевизије Лесковац Братислава Илића којег је на радном задатку, док је снимао прилог, физички напао Михајло Раденовић.

УНС подсећа да је у протекла три дана поред Илића, физички нападнут и новинар „црне хронике“ Милорад Вујачић из новосадског „Дневника“, а да је Дарку Димитријевићу из Радио Гораждевца, после објављеног прилога, телефоном смрћу претио заменик координатора за Пећ Југослав Стевановић.

УНС упозорава да су све учесталији напади на новинаре последица неразрешених напада и убистава новинара, јер осим оних који су одговорни за смрт Славка Ћурувије, Милана Пантића, случајева старих више од осам, односно шест година, за сада не знамо ни имена извршиоца и налогодаваца бомбашког напада на породични дом Дејана Анастасијевића, новинара „Времена“, из априла, али ни ко су неколико нападача на Зорана Шапоњића, новинара „Курира“ и „Гласа јавности“, иако је у том случају било мноштво очевидаца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси